4 av Norges 5 beste handelsbedrifter satser på nettsalg

Norrøna er blant de fem finalistene til Handelsprisen 2015. Også Norges største nettbutikk er blant de fem nominerte.

Finalistene er plukket ut basert på en totalvurdering av aktuelle selskaper, basert på krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetens omdømme og den betydning virksomheten spiller i forhold til å være en ledestjerne for andre handelsselskaper.

Prisvinneren offentliggjøres på Virkes Handelskonferanse 23.september som samler flere hundre ledere fra handelsnæringen og regnes som den viktigste handelskonferansen i Norge. Juryen har plukket ut fem kandidater til Handelsprisen (alfabetisk rekkefølge). Det er kun Europris som ikke har nettbutikk:

Annonse
  • Ark Bokhandel
  • Europris
  • Kitch`n
  • Komplett
  • Norrøna

Administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen, sier i en pressemelding at finalistene på hver sin måte har vært flinke til å utvikle nye konsepter og velge riktig strategi i en stadig mer krevende handelsnæring.

– De nominerte selskapene til årets Handelspris representerer på hver sin måte vinnere innenfor bransjene de er en del av. Både Ark og Kitch`n er aktører som har tatt forbrukernes nye handlevaner på alvor og utviklet sterke og vellykkede konsepter som bringer kundene fra nett til butikk. Norrøna har valgt sin egen strategi i møte med de store sportskjedenes ekspansjon, mens Komplett revolusjonerer handelen gjennom måten de organiserer vareflyten på. Europris ble børsnotert tidligere i år, og representerer en av de fremste aktørene i en bransje der mange konkurrerer om å være best.

PS: I dag, 17.september, kåres for øvrig Norges beste nettbutikker av Bring, der Ellos.no, Kondomeriet.no og Blivakker.no er nominert i kategorien Årets nettbutikk 2015. Denne uken ble det også kjent at de tre butikkjedene Kitch'n, Kicks og Vita er nominert til prisen Årets Butikkjede 2015 som deles ut på Kjøpesenterkonferansen 2015 i oktober.

(Foto: Norrøna)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!