Caliroots

Caliroots som selger streetwear og sneakers ble lansert i 2003 av Andreas Koschnike. I stor grad en online-virksomhet, men har også enkelte fysiske butikker.

Californian Roots AB omsatte for nesten 200 millioner svenske kroner i 2015 og hadde en vekst i nettbutikken i fjor på 50 prosent. Målet for 2016 er 300 millioner.

Per i dag selger den svenske nettbutikken også i øvrige nordiske land. Fra 2016 er de også tilstede i Tyskland, Frankrike og Nederland.

Annonse

Caliroots har vokst raskt, men også gått kraftig i minus. Tok derfor inn 20 millioner kroner i nyemisjon i 2013 med eEquity og Verdane Capital og en tilsvarende runde med 20 millioner kroner i 2015. Også da var eEquity og Verdane Capital med, i tillegg til privatinvestor Arthur Engel.

Etter Sverige, er Tyskland deres viktigste marked. Det var dermed neppe tilfeldig at det i september 2016 ble kjent at Calliroots inngår et samarbeid med den tyske aktøren SOTO, noe som skal sikre Caliroots en sterkere posisjon i det store tyske markedet.

Californian Roots AB som eier Caliroots, eier også skateboard- og snowboard-kjeden Hollywood som de kjøpte i 2014 for et ukjent beløp.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!