Disse bransjene satser på netthandel

​Vel halvparten av alle norske butikkjeder selger varer også på nett. Det viser en ny rapport fra Virke Handel. Se hvilke bransjer som satser mest på nett.

I følge Virkes eHandelsbarometer ble det handlet varer på nett for 6,78 milliarder kroner i årets første kvartal. Selv om netthandelen har vokst raskt i mange år har landets butikkjeder brukt lang tid på å få øynene opp for nettets muligheter.

En fersk kartlegging av 390 butikkjeder fordelt på 390 butikkjeder innen 40 ulike bransjer, viser at 55 prosent av kjedene nå har nettbutikk. Disse tallene fra Virke harmonerer bra med tall fra eHandelsforum presentert tidligere i år der det fremkom at 4 av 10 norske butikkjeder fortsatt mangler nettbutikk.

Annonse

Det er imidlertid store bransjevise forskjeller, sier Johanne Kjuus, fagsjef handel i Virke. Innen elektronikk, belysning og foto har i dag alle kjedene også nettbutikk, mens kun et mindretall av kjedene innen møbelbransjen, kjøkkenutstyr og fargevarer har nettbutikk. Innen dagligvare er det som kjent ingen av de store kjedene som tilbyr egen nettbutikk.

- Vi er samtidig kjent med at en rekke kjeder planlegger å gå på nett i løpet av 2015, og i løpet av et par år vil nok de fleste butikkjedene tilby en eller annen form for nettløsning, sier Kjuus.

At det fortsatt er så mange butikkjeder som ikke er på nett, tror Kjuus har sammenheng med at det fortsatt er mange som blir skremt av den store investeringskostnaden som kreves for å etabler gode netthandelsløsninger. Dessuten tror Kjuus det fortsatt er enkelte kjeder som er redde for å kannibalisere sine fysiske butikker.

Her er oversikten over alle bransjer:


Grafen viser at innen belysning, byggvare, elektronikk, foto og musikkutstyr har alle nettbutikk. Dårligst er det innen salg av maling, motorvogner og mat. Klikk for å forstørre.

Grafen viser at innen belysning, byggvare, elektronikk, foto og musikkutstyr har alle nettbutikk. Dårligst er det innen salg av maling, motorvogner og mat. Klikk for å forstørre.

 

Last ned hele rapporten fra Virke (pdf-fil)

Annonse

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!