10 år lang intern jobbreise: Fra Adecco-vikar til nasjonal og internasjonal logistikksjef for netthandel

Han hadde ingen ambisjoner om å havne der han er i dag etter å ha steppet inn som ringevikar på XXL-lageret i 2007.

(NORDKISA, ULLENSAKER): - Jeg har grepet mulighetene som har dukket opp underveis, sier Kim André Nilsen (28) da eHandel.com treffer ham på XXLs lager på Nordkisa ved Gardermoen - et 32 000 kvadratmeter stort lager som håndterer alt av varer til 31 norske butikker og den norske nettbutikken.

Opprykk

Lite ante han at han skulle være flere hakk opp i hierarkiet 10 år etter at han troppet opp som ringevikar på oppdrag for Adecco.

Annonse

- Jeg var en pakkemedarbeider på et manuelt lager. Jeg kjørte truck og pakket varer, sier den unge mannen som bor bare et kort stykke unna lageret - og som i dag kan konstatere at det er automatisert lager som gjelder for den norske sportskjeden.

- Det er alltid plass for gode folk her. Kim André er en av dem. Han mestrer å se det hele og fulle bildet. Han tenker salg og markedsføring samtidig som han tenker på nett og lager. Man må ha kunnskap og kjennskap til alt for å kunne håndterre logistikk, skyter XXL-medgründer og logistikk- og lagerguru Geir Nielsen inn.

Han sier at folk som viser interesse, og som bidrar med litt mer enn hva som er forventet, fort kan rykke opp i gradene.

Intern kompetanse har alltid vært et mantra for Nielsen siden oppstarten i 2000.


Geir Nielsen (t.v.) og Kim André Nilsen er to gode lagerkamerater.

Geir Nielsen (t.v.) og Kim André Nilsen er to gode lagerkamerater. Foto: Bjørn Skomakerstuen

En intern Petter Smart

En av tingene som Kim André har bidratt med underveis på sin XXL-reise er fiffige og litt Petter Smart-aktige løsninger som har gjort enkelte prosesser både enklere og bedre på lageret.

Mens han plukket og pakket varer så han for seg hvordan det optimale arbeidsbordet ville se ut. I all hovedsak basert på egne erfaringer etter timer med vareplukk spant det kreative tanker gjennom hodet hans. Det han savnet noterte han ned på et papir. Han spurte kollegaer om hva de tenkte om hans idé, før en protype ble lokalt produsert hos en håndverker.

En ble fort til flere.

Annonse

I dag er alle arbeidsbordene ved plukkstasjonene til Autostore-anlegget på Nordkisa designet av 28-åringen.


Opphavsmannen bak det grå arbeidsbordet sjekker at han fortsatt kan kunsten å plukke og pakke varer fra Autostore-lageret.

Opphavsmannen bak det grå arbeidsbordet sjekker at han fortsatt kan kunsten å plukke og pakke varer fra Autostore-lageret. Foto: Bjørn Skomakerstuen

Sklir pakkene på plass

Han har også tenkt ut og designet «sorteren» som ser til at de nettbestilte pakkene som skal hentes i butikk havner på rett sted før utkjøring. 

En innretning som enkelt sagt kan se ut som en sklie i en hvilken som helst norsk barnehage eller lekeplass.

Men aldri så enkel er den tydeligvis såpass genial at den er blitt masseprodusert og solgt til flere andre kjeder.

Det sies at veien blir til mens man går. Kim André Nilsens 10 år lange marsj har tatt ham fra å ha ringevikarstatus til å styre alt av logistikk knyttet til netthandel i fem forskjellige land.

Akkurat det er ingen dårlig prestasjon.


Slik ser sorteren til Kim André Nilsen ut. 

Slik ser sorteren til Kim André Nilsen ut.  Foto: Bjørn Skomakerstuen

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!