Komplett Group

Norske Komplett Group AS er en av Nordens største netthandelsaktører.

Komplett Group eier en rekke nettbutikker, inkludert Komplett, Webhallen, Komplett Apotek og Blush. I februar 2015 ble det også kjent at Komplett Group hadde kjøpt tyske Comtech. De er også en av flere selskaper bak matsatsingen Marked.no. De er også tungt inne i Komplett Bank, men på grunn av strenge regler er andelen kun 20 %.

I 2015 hadde konsernet totalt en omsetning på 7,2867 milliarder norske kroner med et resultat før skatt på 121,0 millioner kroner (dvs en driftsmargin på 1,9%).

Annonse

Deres hovedkontor ligger i Sandefjord. Konsernet eies i sin helhet av Canica som igjen eies av Stein-Erik Hagen og hans familie.

Komplett Groups nettbutikker selger til sluttkunder, bedrifter, offentlige virksomheter og forhandlere. Ifølge en presentasjon fra Kompletts CFO Live Haukvik Aker på DNB sin retail-konferanse i september 2016 er fordelingen 22 prosent B2B, 57 prosent B2B og 21 prosent omnichannel (dvs Webhallen). Ca 85 prosent av omsetningen er elektronikk. Hun fortalte da også at målet er å passere 8 milliarder kroner i omsetning i 2016.

Ved utgangen av 2015 var 1 800 000 aktive kunder registrert (kunder som har handlet siste 12 måneder).

(Foto: Bjørn Skomakerstuen)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!