Undertøys-kjede forventer sterk nettvekst: Merker at det er færre kunder innom butikkene

Selv om veksten kommer på nett, vil kjeden hegne om spesialbutikkene som kan tilby mer enn 110 individuelle BH-størrelser.

- For oss vil en nettbutikk aldri kunne måle seg med den personlige servicen vi kan gi i en fysisk butikk, sier Beate Higley, medeier og administrerende direktør for undertøyskjeden Change of Scandinavia i Norge, til Finansavisen.

Det danske selskapet selger undertøy, badetøy, nattøy, strømper og tilbehør i 15 land på tre forskjellige kontinenter.

Annonse

I Norge er det totalt 48 butikker - hvorav 13 er franchisedrevet.

Tall fra siste regnskapsår viser at kjeden omsatte for 87,4 millioner kroner (franchisebutikkene er ikke inkludert) - noe som tilsvarer en omsetningsøkning på 10 prosent fra året før.

Mens overskuddet i 2015/2016 endte på 3,6 millioner kroner, var overskuddet barbert ned til 1,5 millioner kroner året etter.

Svekket overskudd

Ifølge Higley var overtakelsen av en del franchisebutikker årsaken til et svakere overskudd enn året før.

Higley, som hoppet av jusstudiene for å overta morens butikk på Liertoppen, doblet omsetningen og ble i 2006 partner i skandinaviske Change og fikk ansvaret for kjedens utvidelse i Norge.

Hun tror selskapet når en omsetning på 100 millioner kroner allerede neste regnskapsår.

Hun sier til avisen at de forventer å vokse på nett, men at de likevel vil ha et sterkt fokus på de eksisterende butikkene og styrke deres posisjon.

I regnskapsåret 2016/2017 omsatte Change for 3,6 millioner kroner på nett i Norge.

Annonse

Topptrente ansatte

- Vi merker at det totalt sett er færre kunder ute og handler, men at kundene våre fortsatt setter møtet med våre ansatte i fysisk butikk meget høyt, sier Higley, som videre forteller at de derfor vil satse tungt på trening og utvikling av personalet.

For henne handler det om den klassiske oppskriften som aldri går av moten: Målrettet arbeid og å bli enda bedre på det hun vet kundene er opptatt av.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!