Nå skal de gamle handle maten på nett

Nylig valgte Bærum kommune å gå over til bestilling av mat på nett gjennom Kolonial.no for å spare tid og gi kommunens eldre et bedre tilbud. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner er begeistret.

Nettbutikken Kolonial.no har vunnet «Smart Mat»-anbudet til Bærum kommune, og skal nå hjelpe kommunen i å spare tid og gi de eldre et bedre tilbud.

— Dette er en enkel og praktisk løsning til glede for alle parter. Hjemmehjelpen og de eldre bestiller varer sammen fra en pc eller et nettbrett. Så leveres dagligvarene hjem via kommunens storkjøkken. Det er en god løsning, både for kommunen, hjemmehjelpen og for de eldre, sier Karl Munthe-Kaas daglig leder i Kolonial.no i en pressemelding.

Annonse

På mandag besøkte kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner et av Kolonial.no sine nye hentepunkter på Statoil- stasjonen i Asker.

— Dette er nytt, og det er spennende. Det vil kunne bety bedre eldreomsorg fordi hjemmehjelpen nå kan bruke fem minutter på en hyggelig prat om hva Fru Johnsen har behov for av dagligvarer, istedenfor å bruke tiden på å gå i butikken. Det gjør at hjemmehjelpen kan bruke mer tid på de som har behov for hjelp eller hjelpe flere, sier kommunal- og moderniseringsminister, Jan Tore Sanner om mathandel på nett.

Sanner forteller at denne løsningen har vakt interesse også hos andre kommuner, og håper flere vil følge opp de erfaringene som nå gjøres i Bærum.

— Jeg er helt sikker på at når Bærum nå går foran så vil andre følge etter. Dette er offentlig-privat samarbeid på sitt aller beste, sier Sanner.

— Tid er den kanskje aller største knapphetsfaktoren i eldreomsorgen. Jeg tror at dette er et steg i retning av en bedre eldreomsorg over hele landet. Det er i så fall noe vi i Kolonial.no er svært glade for å kunne bidra til, sier Munthe-Kaas.

(Foto: Kolonial.no. Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (t.h) var imponert over satsingen til til Kolonial.no. Her sammen med daglig leder Karl Munthe-Kaas ( i midten) og Ole Johnny Lid som er daglig leder i Statoil Asker (tv) som er en av seks nye hentestasjoner i Asker og Bærum.)

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!