Nestlé satser på kinesiske og norske netthandelskunder

Nestlé melder at de har inngått en partnerskapsavtale med Alibaba for økt salg og merkevarebygging. Også her i Norge har Nestlé tro på økt nettvekst.

Stadig flere globale merkevarer, inkludert selskaper som Apple og Nike, satser nå på det enorme kinesiske netthandelsmarkedet via Alibabas mange netthandelskonsepter.

Nestlé melder nå at de har begynt å selge populære produkter som Nido melkepulver, Damak sjokolade og NESCAFÉ Dolce Gusto BMW Mini kaffemaskiner på Tmall.com som er Kinas største nettbutikk for merkevarer og handelsbedrifter. I tillegg satser Nestlé på Taobao.com for å øke distribusjonen på den kinesiske landsbygda. Målet med samarbeidet er å øke salg på nett, bygge merkevare og tilby nye produkter til millioner av kinesiske forbrukere.

Annonse

Nylig inngikk Nestlé  også et samarbeid med Amazon i forbindelse med den globale lanseringen av premium-sjokoladen Cailler.

Sebastian Szczepaniak, direktør for salg og e-handel, opplyser i en pressemelding at Nestlés omsetning på nett nå vokser med 25 prosent i året.

– Vi ser også at det vi handler i fysiske butikker påvirkes av det vi ser på nettet, så merkevarebyggingen har virkelig beveget seg et skritt videre fra bare gode TV-reklamer og fin emballasje. Evnen til å bygge merkevarer på alle flater, både dialoge og analoge, er helt avgjørende.

Nå varsler Fabrice Favero som er sjef for Nestlé i Norge økt nettsatsing også i Norge for det globale næringsmiddelkonsernet. Selskapet selger allerede blant annet en del av sine produkter hos blant annet Kolonial.no og Dagligvareexpressen.no.

– Sakte men sikkert ser vi at det norske markedet for dagligvarer på nett vokser, med nye og spennende aktører som kommer til. Nordmenn er blant de ivrigste brukerne av internett i verden, og for Nestlé er det viktig å være godt posisjonert når dette virkelig tar av her i landet.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!