Selger julegavene på nett

Ikke alle er like fornøyde med det de fikk til jul. Finn.no opplever stor pågang etter julaften. Også ubrukte varer legges ut på den populære markedsplassen.

- Det er ingen tvil om at mye av det som selges videre hos oss i romjulen, er julegaver. Det er det mange som ikke legger skjul på. De skriver enten at det er julegave eller at det er noe de fikk til jul. Endel oppgir ikke årsak, sier Lene Kallum, informasjonssjef i Finn.no til VG.no.

I løpet av 1. og 2. juledag ble det lagt ut 12 868 privatannonser på «til salgs» på Finn torget. Det er nok flere grunner til at varene finner veien til Norges største markedsplass. Noe har ikke falt i smak hos mottaker, mens andre har fått gaver i feil størrelse eller fått to av samme ting. Ofte orker ikke mottakerne å bytte varene i butikk, men legger heller julegavene ut på Finn.no. Andre kvitter seg med gamle eiendeler etter å fått noe nytt til jul.

Annonse

– Gavene er nok kjøpt med de beste intensjoner, men av ulike grunner så havner de på Finn. Det er tross alt bedre at noen andre får bruk for det enn at det havner i en skuff. I tillegg slipper man å bruke romjula på å gå i butikker for å bytte, sier Kallum.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!