Du store kineser: Slik løser svenskene pakkeflommen fra Kina

Et administrasjonsgebyr sikrer momsen for Sverige, mens PostNord tjener penger på administrasjonsgebyret. Det betyr dyrere kinapakker for svenske Wish-fantaster.

Svensker som har netthandlet hos blant annet Wish og Ali Express har erfart at billig virkelig er billig.

Det har blant annet resultert i en stri strøm av billige kinapakker.

Annonse

Demmer opp for pakkeflommen

For å demme opp for denne strømmen har nå svenske myndigheter i samarbeid med den svensk-danske logistikkstorheten PostNord planene klare for at pakkeflommen forhåpentligvis skal minske - og at mer penger rettmessig tilfaller både stat og privat selskap, skriver Ehandel.se.

Det handler om en ikke verdisatt administrasjonsavgift for hver pakke PostNord håndterer. I den prosessen ser de også til at Sverige AS får den lovpålagte momsen de skal ha.

Tidligere i dag ble det på flere nyhetssteder, inkludert oss, omtalt at PostNord skulle innføre et administrasjonsgebyr på 125 kroner.

Noe senere ble det klart at det ikke var korrekt.

PostNord sier at de har brukt 125 svenske kroner som et administrasjonsgebyr på forsendelser over en viss verdi.

Det er ennå ikke bestemt hva det nye gebyret lyder på.

Ny avgift er på vei

Thomas Backteman, kommunikasjonsdirektør i PostNord, sier at en ny avgift er på vei, og at det vil gjelde alle pakker - uansett verdi - for at staten skal få inn momsen som skal telle fra første kroner.

Logistikkselskapet har fått i oppdrag av det svenske Tullverket å utrede hvordan dette skal køses praktisk - og til hvilken pris - innen 1. mars i år.

Annonse

Siden er det tenkt at det nye opplegget skal innføres over litt tid (skynde seg sakte, red.anm.) - eller så fort et system er på plass.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!