Disse selger briller og linser på nett i Norge

Det finnes en rekke nettbutikker i Norge som selger briller og linser på nett. Se hvilke aktører som finnes i bransjen.

Vi har laget en liste over nettbutikker som selger briller og kontaktlinser på nett i Norge. Er det noen du savner på listen eller har du noe oppdatert og interessant informasjon å komme med rundt aktørene vi lister opp, vennligst send en epost til tips@netthandel.no.

Extraoptical.no: Ved å lansere en brillebutikk på nett, ønsket entreprenørene bak konseptet å fornye folks oppfattelse av briller som en dyr rekvisitt. ExtraOptical entret markedet i 2010 og selger nå briller på nett i seks land. Konseptet bygger på at du får foreskrevet brilleseddel hos en optiker, for så bestille brillene selv online til lave priser.

Lensway: LensWay omtaler seg selv som Europas største onlinebutikk innen kontaktlinser og briller. Lensway har nettbutikk i en rekke land, inkludert Norge.

Lensstore: Lensstore startet 2005 og kaller seg i dag en av Nordens største linsebutikker på nett.

LensOn: LensOn.no er en norsk nettbutikk som ble grunnlagt i 2006. Deres forretningsidé er å tilby markedets mest kundevennlige utbud av varer og tjenester innenfor øye- og synshelse, mote og skjønnhet via internett.

Lensit: I 2009 startet den norske gründeren Stein Inge Svensen Lensit.no. I 2015 solgte han nettbutikken for et tosifret millionbeløp til tyske Mister Spex.

C-Optikk: Etter at over 20 butikker fra Synsam gikk inn i deres sammenslutning av privateide optikerbutikker fra 1. januar 2017, er de nå Norges største optikerkjede med 151 butikker, i tillegg til nettbutikken der man kan handle kontaktlinser.

Synsam: Optikkerkjeden inngår i Synsam Nordic med 485 butikker, hvorav 120 av butikkene er lokalisert i Norge. Eiet av CVC Capital Partners som er et av verdens største investeringsselskaper.

Loveyewear: Loveyewear har hovedkontor i Stockholm og er grunnlagt og styrt av entreprenøren Fredrik Malm, tidligere grunnlegger av blant annet Lensstore.

Lensme: Hevder selv de har Europas største og mest komplette sortiment av kontaktlinser og linser. Selger linser på nett i hele Norden.

Favoptic: Januar 2001 begynte Carl Erik Eriksson å selge briller over nettet, via nettstedet Glasogondirekt.com. Våren 2005 skjøt eksporten fart og man bytter navn til det mer internasjonale navnet Favoptic.

YourLenses: YourLenses er en nettbutikk som ble startet i 2004.

Linseekspressen: En av de mindre nettbutikkene i Norge som selger linser.

Solglass: Solglass.no er er i dag en av Norges ledende solbrillebutikker på nett.

Superkul: Superkul har solbriller som en av flere satsingsområder i en nettbutikk som også selger klær, kosmetikk, karnevalsutstyr og mye mer.

Zalando: Den tyske nettbutikken er mest kjent for sitt salg av klær og sko på nett, men de har også et rikt utvalg solbriller i sitt sortiment.