Nyheter

Stein-Erik Hagen

Hagen åpner ny matbutikk til ukenMed Komplett i ryggen, skal Stein Erik Hagen åpne sin nye matbutikk over helgen og lover krig på både pris og utvalg.

Tidlig i høst ble det kjent at en tung samling med tidligere matvarebransjefolk skulle åpne en ny matbutikk på nett. Etter noen dyre forsøk under dotcom-årene rundt tusenårsskifte, satser nå matbransjen igjen på salg over nett. For det norske matvaremarkedet frister med en omsetning i 2014 på 160 milliarder kroner – hvorav bare smuler selges over nett i dag.

Bak Rapide, som skal drive nettbutikken Marked.no, står først og fremst Stein Erik Hagen og Komplett der han har kontrollerende eierinteresser. I tillegg har Sundt og Klaveness Marine investert, men viktigere er ex-Orkla-topp Ole Petter Wie og ex-Rimi-leder Thor Linge.

Nå er Marked.no klar til lansering, skriver Aftenposten. I løpet av noen dager åpner nettbutikken og fem hentepunkter rundt i Stor-Oslo. Det er dog snakk om en myk start der et mindre antall kunder vil få handle. Full åpning for alle kunder i Stor-Oslo vil skje i februar. Etter hvert skal Marked.no også levere  Bergen, Trondheim og Stavanger, skriver Aftenposten.

Hvor hard priskonkurransen mellom den sterkt konsoliderte, norske matvarebransjen virkelig er, kan diskuteres, men Wie lover at Marked.no skal være billigere enn både de andre matnettbutikkene og har priser som konkurrerer med lavpriskjedene. Wie forteller at Marked.no kommer til å levere bestillingene hjem til kundene «fra 49 kroner». Om det blir gratis på å hente varene på hentepunktene er ikke klart.

Han lover dermed tøffere konkurranse for aktører som Kolonial.no og Retthjem.no.

I tillegg til løfter om lave priser skal Marked.no også konkurrere på utvalg. Nettbutikken åpner med 3000 varer, noe mindre enn en vanlig, stor norsk matbutikk. Dette skal vokse til 20 000 varer, forteller Wie til Aftenposten.

I tillegg til et vanlig utvalg av alle typer matvarer, skal Marked.no også tilby pakker med råvarer og oppskrift for å lage middagsretter – og ferdiglagde middager. Dette tilbyr i dag Kolonial.no.

Einar Ryvarden

Einar Ryvarden

Einar Ryvarden er journalist på Netthandel.no. Har jobbet i en årrekke i IT- og mediebransjen.
Einar Ryvarden

Latest posts by Einar Ryvarden (see all)

Publisert: 13. januar 2016