Nyheter

Adams Matkasse og Kjetil Graver

Truer med å stanse matkassefusjonMatkasseselskapene Godtlevert.no og Adams matkasse ønsker å slå seg sammen i kampen mot matvaregigantene. Nå kan planene gå i vasken.

Det er Konkurransetilsynet som nå varsler at de trenger mer tid på å se på sammenslåingen av Godtlevert.no og Adams Matkasse som ble varslet i slutten av mars.

– Vi har varslet at inngrep mot foretakssammenslutningen kan bli aktuelt, fordi vi mener det er rimelig grunn til å anta at den vil hindre effektiv konkurranse, sier avdelingsdirektør Magnus Gabrielsen i Konkurransetilsynet til Dagens Næringsliv.

Han påpeker dog at noe endelig vedtak ikke er fattet.

Godtlevert.no-sjef Kjetil Graver fortviler og påpeker at om fusjonen stoppes, vil det gå på bekostning av konkurransesituasjonen i dagligvaremarkedet.

– Vi er veldig overrasket. Formålet vårt er å være en reell utfordrer til de etablerte dagligvarekjedene. Det er vanskelig å forstå annet enn at de foreløpige vurderingene til Konkurransetilsynet vil føre til høyere priser, sier han til næringslivsavisen.

Ole Martin N. Evensmo

Ole Martin N. Evensmo

Initiativtaker til Netthandel.no. Har erfaring med netthandel fra flere store og mellomstore netthandels- og omnikanalselskaper.
Ole Martin N. Evensmo

Publisert: 12. mai 2017