Nyheter

Folkets Nettfavoritt 2016 Blivakker

Nå starter kampen om å bli Folkets nettfavoritterI fjor stemte 63 800 nordmenn på sine nettfavoritter. Helt til topps gikk Blivakker.no. Nå starter nominasjonen til årets konkurranse.

I fjor stemte 63 800 nordmenn på sin favorittnettbutikk, og over 1100 nettbutikker var nominert til konkurransen. BliVakker stakk av med tittelen Folkets Nettfavoritt 2016, tett etterfulgt av GetInspired og Japan Photo. Det er logistikkselskapet Bring som står bak den populære konkurransen.

Nytt av året er at prisen nå deles opp i to kategorier basert på omsetning: Folkets Nettfavoritt Store Bedrifter og Folkets Nettfavoritt SMB. Store bedrifter er nettbutikker med årsomsetning over 75 millioner kroner. Nettbutikkene konkurrerer derfor i år mot andre butikker med lignende forutsetninger.

Registreringen av nettbutikker til årets netthandelspriser gjøres her. Nettbutikken må ikke være registrert for å bli stemt på i konkurransen.

De ti nettbutikkene som får flest stemmer i hver kategori, blir testet av et uavhengig brukerpanel. Den nettbutikken som sanker flest stemmer i løpet av kampanjen, og kommer best ut av testen, blir kåret til Folkets Nettfavoritt 2017 i sin kategori. Folkets stemmer teller 60 % og testen 40 %. I tillegg blir alle nominerte nettbutikker sikkerhetssjekket, for å sikre at vinnerne er butikker som tilbyr sine kunder en trygg handleopplevelse.

Vinneren avsløres på netthandelskonferansen NXT 30.mai.

Praktisk informasjon

  • I år er kampanjeperioden fra 15.mars til 15.april, og stemmegivningen foregår via Postens portal. Én heldig privatperson som stemmer vinner et gavekort på nettshopping i en valgfri nettbutikk på opptil 10.000 kroner.
  • Nettbutikkene kan laste ned bannere for å skape engasjement rundt sin bedrift, og sanke stemmer. Konkurransebannere på nettbutikkens sider, nyhetsbrev til kundene og kommunikasjon i sosiale medier er aktiviteter butikkene kan utføre for å sanke stemmer hos sine kunder.
  • Alle norske nettbutikker som får en stemme i kampanjen er også kvalifisert til de øvrige Netthandelsprisene som kåres av en uavhengig jury på Brings netthandelskonferanse LOAD, 21.september. De øvrige prisene er Årets Nettbutikk og Årets Nykommer.

(Foto: Posten Norge. Bildet viser vinnerne av Folkets Nettfavoritt 2016, Blivakker.no)

Ole Martin N. Evensmo

Ole Martin N. Evensmo

Initiativtaker til Netthandel.no. Har erfaring med netthandel fra flere store og mellomstore netthandels- og omnikanalselskaper.
Ole Martin N. Evensmo

Publisert: 15. mars 2017