Disse selger smykker og klokker på nett i Norge

Det blir stadig mer populært å kjøpe smykker og klokker på nett. Vi har sett nærmere på hvilke nettbutikker som finnes på dette markedet.

Helt innledningvis vil vi påpeke at denne listen ikke inneholder alle nettbutikker som selger smykker og klokker, men vi har etter beste evne forsøkt å få med de største og mest kjente. Er det noen du savner eller har du annen informasjon du mener er relevant, send oss gjerne en epost (adm@netthandel.no) med dine innspill.

Vi har valgt å dele listen inn i to deler, der den første delen viser nettbutikker som i hovedsak selger klokker, mens andre halvdel er de som i hovedsak selger smykker. I den grad nettbutikkene selger begge deler, har vi plassert dem i den kategorien vi mener er mest relevant.

Disse nettbutikkene selger klokker på nett

Ediassen: I tillegg til at E. N. Ediassen AS driver nettbutikk, driver de også en fysisk butikk på Sortland i Vesterålen, med fokus på urmakeri, gull og sølv og kikkerter, i tillegg til eget urmakerverksted. E.N. Ediassen AS ble etablert i 1895 av Enok Nikolai Ediassen derav navnet. Da var forretningen kun en urmakerforretning, rundt 1920 ble det startet med salg av gullvarer i tillegg. I dag drives og eies bedriften av fjerde generasjon Ediassen etter overtakelse i 2004.

Urmaker Bjerke: Urmaker Bjerke ble etablert i 1923. Særlig kjent for sine klokker, men selger også smykker. Har nettbutikk og fire fysiske butikker.

Klokker: Norsk nettbutikk som kun selger klokker. Eies av Reverie Drift AS.

Klokkegiganten: Danskeid nettbutikk som satser utelukkende på klokker. Etablert i 2007.

Klokkekongene: Siden Klockkungarne.se ble etablert i 2011, har selskapet vokst raskt i Norden og egen nettbutikk i Norge.

Klokkebutikken: Norsk nettbutikk som kun selger klokker.

Klokker24: Norsk nettbutikk som kun selger klokker.

Klokketrend: Norsk nettbutikker som kun selger klokker. Etablert i 2012.

Klokks: Klokks import ble startet i 2004. Har butikk i Fredrikstad, samt nettbutikk.

Lamastone: Lamastone er en del av Scandinavian Luxury Group som eier en rekke selskaper i Norden innen segmentet klokker og smykker.

MilitaryTime: Nettbutikk som selger klokker, i hovedsak for fritidsbruk.

Skattekisten: Nettbutikken Skattekisten kjøper opp større partier fra konkursbo, dødsbo, hittegods og pantelånerauksjoner i Norge og resten av Europa. Har ingen fysiske butikker, men selger smykkene enkeltvis på nettet, gjennom auksjoner og deres nettbutikk.

Disse nettbutikkene selger smykker på nett:

Bjørklund: Bjørklund har et stort antall butikker i Norge, i tillegg til nettbutikk. Mest kjent for sine smykker, men satser også mye på klokker.

David-Andersen: David-Andersen ble etablert i 1876. Satser mye på egne merkevarer, men selger også mye av merkevarer som Ole Lynggaard og Georg Jensen. Mest kjent for sin store og eksklusive butikk på Egertorget midt i Oslo, men har også fem andre butikker i Oslo-området, i tillegg til nettbutikk.

Mestergull: Stor smykkekjede med butikker i hele Norge.

Thune: Thune er en av Norges ledende gullsmedkjeder med historie helt tilbake til 1857.

Chanti: Danske Chanti ble etablert i 1995 og var opprinnelig et grossistfirma som solgte smykker til gullsmeder. Har nå etablert seg som en av de mest kjente nettbutikkene innen smykkesegmentet.

Tesori Diamanter: Nettbutikk som har spesialisert seg på gifteringer og forlovelsesringer. Har nettbutikk og showroom i Oslo.

Arts & Crafts: Arts & Crafts AS er en norsk designbedrift etablert i 1984 som lager motesmykker. Smykkene lages for hånd, i et begrenset opplag og selges i deres egne butikker, på nett og via forhandlere. Arts & Crafs nettbutikk leverer til Norge, Sverige og Danmark.

Juvelen: Juvelen Gullsmed er en av landets ledende gullsmedkjeder med 30 butikker over hele landet

21diamonds: Opprinnelig en tysk nettbutikk som ble etablert i 2011.

Gullbutikken: Gullbutikken hevder de selger smykker, diamanter og klokker du ikke finner «hos en hver gullsmed». Gullbutikken ble etablert som en ren nettbutikk i 2003, men drives av Pandorum AS som er en stort sett familieeid bedrift som har holdt på med smykker siden 1935.

Gullsmed Rydeng: Gullsmed Rydeng har vært i gullsmedfaget siden 1957. Har i dag butikk og verksted på Finnsnes, i tillegg til nettbutikk.

Jewelbox: Jewelbox er en norsk nettbutikk med kontor og lager i Oslo. Startet opp i 2010.

Gullsmed Aas: Gullsmed Aas står ikke bare bak Oleaas.no, men også Gifteringer.no.

Audiens – Diamanter på nett: En nettbutikk som i hovedsak satser på løse diamanter, forlovelsesringer, klassiske enstens ringer, anheng, ørepynt, allianseringer og gifteringer.

Din GullsmedbutikkDinGullsmedbutikk.no har som mål å være en totalleverandør av gullsmedvarer og selger derfor diamanter, gullsmykker/kjeder, forlovelsringer etc. Selger som mange andre også dåpsgaver, bunadssølv og sølvbestikk. Eies av Mingullsmed AS som også eier Mingullsmed.no, som fremstår som identisk med Din Gullsmedbutikk.

Trendhim.com: En danskeid nettbutikk som satser i en rekke land, inkludert Norge. I starten var deres fokus på halskjeder og armbånd til menn, men de har siden da gang økt utvalget og hevder selv de har «Norges største utvalg» til menn.

Gullshoppen: Gullshoppen er en nettbutikk som ble startet i 2005 etter 20 års erfaring som grossist til gullsmedbransjen.

Gifteringer.no: Nettbutikk som utelukkende satser på gifteringer. Eies av Gullsmed Ole Aas som også eier nettbutikken Oleaas.no.

Alvestein: En liten nettbutikk som har valgt å satse på noe så spesielt som vikingsmykker. Selger både vikingringer, vikingarmbånd, vikingkniver og torshammere laget av smijern. Selger også håndlagde vikingperler.

Natana: Liten aktør som i hovedsak selger smykker i sølv.

Smykker.no: Nettbutikk som selger smykker. Eies av Reverie Drift AS som også eier Klokker.no.

ZenDesign: Zendesign er en norsk nettbutikk med lager i Østfold. Selger armbånd, halskjeder, ringer og andre smykker, i tillegg til klokker, solbriller mm.

LYR Design: Nettbutikk som satser mye på sølvsmykker, men har også stålsmykker, edelstener og smykker i flere andre materialer. Selger alt fra ørepynt til vikingsmykker.