Nyheter

PayEx

Storbank kjøper betalingsselskapSwedbank kjøper privateide PayEx for å stå bedre digitalt rustet på betalingsfronten.

I en morgenfersk pressemelding går det frem at PayEx-gründeren Max Hansson, som har eid betalingsselskapet siden starten i 1972, nå kjøpes av den svenske storbanken Swedbank og ender opp som et datterselskap i bankens portefølje.

Swedbank går med oppkjøpet inn i et nytt marked og kompletterer den fremtidige satsingen for å møte kundenes behov av heldekkende digitale løsninger innen betalingsløsningsmarkedet.

Hva storbanken har måtte hoste opp av kroner for å sikre seg betalingsleverandøren er foreløpig ukjent.

– PayEx er et unikt selskap som vi er glade for å ha overtatt. Det finnes mye kompetanse og kunnskap i selskapet, og vi vil nå fortsette å drive frem den positive utviklingen sammen med dem, sier Birgitte Bonnesen, konsernsjef i Swedbank, i pressemeldingen.

PayEx, som er til stede i Sverige, Norge, Danmark og Finland, tilbyr betalingsløsninger for nett, mobil og fysisk handel – samt administrative tjenester innen fakturering, reskontrohåndtering og inkasso. De tilbyr også finansielle tjenester som fakturering, delbetaling og lån.

Hanssons gründer-selskap vil fortsatt ha hovedkontor i Visby. Selskapet håndterer årlig transaksjoner til en verdi av mer enn 250 milliarder svenske kroner.

(Foto: PayEx)

Bjørn Skomakerstuen

Bjørn Skomakerstuen

Fast journalist på Netthandel.no. Tidligere jobbet som journalist i en rekke av landets største og viktigste nyhetsmedier.
Bjørn Skomakerstuen

Publisert: 10. mai 2017