Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

​Posten setter ut pakkebokser 1000 steder over hele landet

Konsernsjefene Daniel Kjørberg Siraj i OBOS og Tone Wille i Posten.
therese.karlsrud.haugen

Inngår samarbeid med borettslag og kjøpesentre.

ANNONSE

Tidligere i år gikk Posten i gang med sin pilottest av 100 døgnåpne pakkebokser på trafikknutepunkter i Oslo. Så langt har tilbakemeldingene vært gode og Posten kan nå meddele at de i løpet av høsten skal finne tusen nye plasseringer for å utplassere pakkebokser - både i byer og på tettsteder.

I samarbeid med boligselskapet OBOS skal det testes hvordan pakkeboksene kan gjøre hverdagslogistikken enklere i borettslag, sameier og på kjøpesentre.

LES OGSÅ: Posten ruller ut 100 nye pakkebokser

De tusen stedene som får nye pakkebokser vil gjøre at Posten blir enda mere tilgjengelig både i sentrale strøk og i distriktene. Vi vil blant annet samarbeide med borettslag og andre interessenter for å finne egnede steder å plassere boksene, sier konsernsjef Tone Wille i Posten, i en pressemelding.

Hun er glad for at OBOS ønsker å samarbeide om testingen av pakkeboksene. Det planlegges allerede utplassering av pakkebokser på Fornebu i Bærum og Kværnerbyen i Oslo.

Samarbeidet med OBOS vil gi oss kunnskap om hvordan vi kan gjøre pakkeboksene mest mulig attraktive både for avsender, mottakeren og eieren av stedet boksen står. Det vil også gi nyttig erfaring i driften av pakkeboksene, påpeker Wille.

LES OGSÅ: Pakkeautomater øker i popularitet - nå tar de over Norge

Åpner for andre aktører

Målsetningen er dessuten at det i årene fremover skal settes ut langt flere pakkebokser på flere enn de tusen stedene som kommer nå.

Posten vil også åpne for at andre aktører kan benytte seg av pakkeboksene. Det vil skje når de første tusen stedene er på plass - i løpet av 2021.

OBOS ønsker å legge til rette for at de som bor i borettslag og sameier vi forvalter eller som besøker våre kjøpesentre skal kunne løse sin hverdagslogistikk på enkel og bærekraftig måte. Gjennom et samarbeid med Posten om pakkebokser legger vi til rette for at pakkedistribusjon kan skje nært brukerne gjennom en solid partner som også har som ambisjon om å åpne for andre aktører på sin infrastruktur, sier Daniel Kjørberg Siraj, som er konsernsjef i OBOS.

Del artikkel: