Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

130 år gammelt selskap satser digitalt: “Kanskje største forandringen hittil“

Daglig leder i Tretorn, Magnus Månsson.
Foto: Tretorn
therese.karlsrud.haugen

B2B-gigant omstiller seg til omnikanal.

ANNONSE

Det svenske selskapet Tretorn ble født i skandinavisk vær og produserte sitt første par med kalosjer allerede i 1891. Etter fem år hadde selskapet produsert én million kalosjer. I dag selger Tretorn yttertøy, gummistøvler og sneakers på en rekke markeder, inkludert Norge.

Historisk sett har Tretorn drevet utelukkende grossistvirksomhet, det vil si solgt produktene sine til detaljister som igjen har hatt kontakt med sluttforbrukerne. Nå skal de satse mer på egne salgskanaler samt markedsplasser.

Vår søsternettside Ehandel.se kan meddele at selskapet har iverksatt en helt ny strategi, som innebærer egen nettbutikk, markedsplasser og fysiske butikker i tillegg til detaljister. Den som skal lede satsingen er daglig leder Magnus Månsson, kjent fra moteselskaper som Gina Tricot og Nelly.

Vi har et mye større sortiment innen outdoor, regntøy samt sneakers som vi har vist på vår nettside, men som vi nå også vil løfte frem i fysisk butikk. Selskapet er 130 år gammelt så det finnes mye historie å dele med seg, sier Månsson til Ehandel.

Netthandel skal stå for 25 prosent

Av markedsplasser nevnes blant annet Zalando og Amazon, uten at noe skal være underskrevet. Tretorn meddeler at deres bærekraftssatsing virker å være interessant for mange markedsplasser.

Vi har profilert oss innen bærekraft, gjenvinning og naturmaterialer. Vi merker at mange markedsplasser er interesserte i å få inn merkevarer på dette området.

Tretorn har allerede en fysisk butikk i Sverige, men planen er å åpne flere både på hjemmemarkedet og i utlandet. I dag er det Sverige, UK og Tyskland som er Tretorns største markeder.

Hvis vi finner bra steder for flaggskipbutikker kan vi bygge vår e-handelsstrategi rundt dem. Det er det som er viktig her, at alt henger sammen.

Målet innen 2024 er at egen netthandel skal stå for 25 prosent av salget, at detaljister skal stå for 50 prosent, markedsplasser 15 prosent og egne fysiske butikker 10 prosent. Dette til sammenligning med 99 prosent, som eksterne forhandlere står for i dag.

"Kommer til å bli kjempe bra"

Månsson er klar på at en slik omfattende forandring er noe som påvirker hele selskapet, alt fra innkjøp til logistikk. Til tross for at Tretorn er et tradisjonelt merke ser han likevel ikke på den digitale satsingen som motstridende, men en måte å få kundene nærmere produktene deres på.

Det jeg synes er vanskeligst er nok nettopp det å presse igjennom denne forandringen. Det er lett å stoppe opp så fort det blir problemer. Samtidig forstår hele personalet at det er dette vi skal gjøre nå. Vi omstiller oss og det kommer til å bli kjempe bra.

Utover rollen som daglig leder er Magnus Månsson sammen med to andre personer deleiere i Tretorn. Per 2019 hadde selskapet 45 ansatte og en omsetning på nesten 230 millioner svenske kroner. Månsson, som har vært i stillingen de siste ni månedene, ser frem til tiden fremover.

Det morsomste er akkurat denne forandringen, som kan være den største hittil under selskapets 130 år. Alle synes det er morsomt og utvikle virksomheten og det er dritgøy!

Del artikkel: