Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

18 000 mister jobben hos Amazon - "vi venter vanligvis"

Andy Jassy, konsernsjef for Amazon
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

«En av våre kolleger lekket informasjon.»

ANNONSE

Det er harde tider nå. Amerikanske tech-gigantene kutter kraftig i sine arbeidsstokker, og e-handelsgiganten Amazon er ingen unntak.

Tidligere annonserte e-handelen at de skulle kvitte seg med 10 000 ansatte på grunn av den globale situasjonen, men dette tallet øker nå drastisk.

Wall Street Journal rapporterer at den endelige tallen vil lande på over 18 000 ansatte som må forlate selskapet. Dette står klart når Amazon har videreanalyserer sin virksomhet.

I dag vil jeg dele resultatet av disse ytterligere undersøkelsene, som innebærer den vanskelige beslutningen om å fjerne ytterligere roller. Mellom reduksjonene vi gjorde i november og de vi deler i dag, planlegger vi å eliminere omtrent 18 000 roller, sier selskapets sjef Andy Jassy i en skriftlig uttalelse etter Wall Street Journal-nyheten.

De fleste oppsigelsene vil skje innen detaljhandel og rekruttering hos Amazon.

Vi venter vanligvis med å kommunisere disse resultatene til vi kan snakke med de personene som er direkte berørt. Men siden en av våre kolleger lekket denne informasjonen eksternt, bestemte vi oss for at det var best å dele denne nyheten tidligere slik at du kan høre detaljene direkte fra meg, skriver Andy Jassy.

Flere tusen skal allerede ha fått beskjed, men den 18. januar skal alle de nye varsles, som er i den siste bølgen av nedbemanninger som tar tallet til over 18 000.

Del artikkel: