330 nye Joker-butikker i Too Good To Go – veksten fortsetter

Sterk vekst for appen i år.

Too Good To Go har hittil hatt et sterkt år. Matredder-appen kan skilte med det trippelte i antall dagligvarebutikker som er en del av appen, sammenlignet med i samme periode i fjor. Nå styrkes tallene ytterligere da hele 328 nye Joker-butikker blir med i kampen mot matsvinn.

Ved å få Joker ombord i appen får brukerne våre velge blant flere butikker, og vi redder mer mat. Det elsker vi! Ikke minst når vi folk over hele landet. Vi ønsker å være til stede både i byene og distriktet, og det bidrar denne lanseringen til, sier Ann-Kristin Raknes Pfründer, daglig leder i Too Good To Go Norge i en pressemelding, og fortsetter:

Annonse

Du kan oppleve å få bakervarer og frukt og grønt som ikke selges til fullpris lenger, men også meieriprodukter, pålegg, kjøtt og fisk med kort holdbarhet, for eksempel. Akkurat hva som havner oppi forundringsposene er en overraskelse – det kommer an på hva butikkene har til overs.

Inntil nylig var 45 Joker-butikker med i appen. Dagligvarekjeden har satt seg et mål om å redusere matkasting med 70 prosent innen 2025. Bærekraftansvarlig i Joker, Frank Ellingjord-Dale, forteller at Too Good To Go er et av verktøyene de tar i bruk for å nå dette målet.

Vi har satt oss et kjempeambisiøst mål, og tar i bruk en rekke verktøy i den forbindelse, blant annet forbedring av bestillingsrutiner, nedprising i butikk, donasjon og Too Good To Go. Vi opplever at løsningene utfyller hverandre og til sammen gjør det mulig å redusere matsvinnet betraktelig – som er et av de viktigste tiltakene vår bransje kan bidra med for å nå internasjonale forpliktelser om kutt i klimagasser, sier Ellingjord-Dale.

LES OGSÅ: Matredder-appen får hjelp med logistikken etter sterk vekst

Siden appen kom til Norge i 2016 har 1,5 millioner nordmenn tatt den i bruk. Hver måned registreres det opptil 40.000 nye brukere, og det siste året er det mange nye aktører innen spesielt dagligvare som tar del i appen.

Nærmere 1500 dagligvarebutikker redder mat med oss nå, og det er tre ganger så mange som for ett år siden. Dagligvarekjedene blir stadig mer opptatt av å unngå matsvinn, og tar i bruk appen som et ledd i dette arbeidet. Vi får også tilbakemeldinger om at butikkansatte synes det er et hyggelig tiltak, og at alle slags kunder kommer innom – gamle som nye, og folk i alle aldre, sier Raknes Pfründer.

Abonner

Du går ikke glipp av nyhetsbrevet vårt?

Takk!