Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

35 000 PayPal-kontoer fikk uventet besøk - "ikke blitt misbrukt»

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

«Ingen uautorisert transaksjoner.»

ANNONSE

PayPal har kontaktet tusenvis av personer om at deres konti var i fare. Det gjelder en hendelse som skjedde i desember der uautoriserte personer logget seg inn på nær 35 000 av PayPals konti.

Men ifølge betalingssystemet handler det ikke om at noen har hacket seg inn i deres system, men at de mistenker at opplysningene ble hentet fra en annen angrep på en annen nettside. Disse opplysningene har deretter blitt testet hos PayPal i stor skala for å finne ut hvilke konti som også fungerte der.

Uansett har PayPal-kundenes personlige opplysninger vært tilgjengelige for uautoriserte personer, men ifølge betalingsselskapet klarte "hackerne" ikke å gjennomføre noen transaksjoner eller lignende, men først og fremst å få tilgang til personlige opplysninger.

Vi har ingen informasjon som tyder på at noen av din personlige informasjon har blitt misbrukt som et resultat av denne hendelsen, eller at det finnes noen uautoriserte transaksjoner på kontoen din. Det finnes heller ingen bevis for at dine innloggingsdetaljer ble oppnådd fra noen PayPal-system, skriver betalingsselskapet til kundene.

PayPal skal ifølge egen oppgave raskt ha gjenopprettet kundenes passord, noe som trolig begrenset skaden som kunne skje.

Del artikkel: