Hvordan effektivisere arbeidshverdagen

Det kan av og til føles utfordrende å balansere alt som skal gjennomføres i løpet av en dag. Spesielt i travle perioder kan selv de mest hverdagslige oppgaver skape stress, da det tar opp både tid og energi. Men dersom dagen er strukturert godt og man har klare rutiner for både jobb og hjemme, kan man få en effektiv hverdag med mer overskudd fra morgen til kveld. Dersom du kjenner på tidsklemma eller trenger påfyll av inspirasjon, kan følgende tips forhåpentligvis hjelpe på vei.

Ha en klar morgenrutine

En god start på dagen er alltid et godt tips. Det finnes mange tips der ute fra eksperter som påstår akkurat hva du må gjøre om morgenen for å få den beste mulige forutsetningen for resten av dagen. Men slike råd kan være både forvirrende og motsigende til tider, noe som gjør det vanskelig å vite hva man skal høre på og ikke. Denne artikkelens tips er ganske enkelt: gjør det som passer for deg.

Det viktigste er ikke å gjøre det samme som alle andre eller få utrettet alt tidlig om morgenen, men å finne en rutine som fungerer for nettopp deg – og holde deg til den. Ved å skape og følge en morgenrutine, vil det du gjør etter hvert bli en vane istedenfor noe du tenker over. Akkurat som at du pusser tennene dine nesten på automatikk, kan resten av morgenen din bli et hellig ritual som du gjennomfører for å tilnærme deg mer energi og inspirasjon. Du kan legge til flere «oppgaver» etter hvert og slik skape den perfekte starten på dagen for deg.

Ikke kast bort tid på å planlegge og handle inn til middag

En sunn og god middag er en viktig del av hverdagen, men det kan ofte føles som en utfordring å få til. Dersom middagene ikke planlegges godt, er det mer sannsynlig at man tyr til raske løsninger og hyppige handleturer. Heldigvis finnes det moderne løsninger som er skapt for travle arbeidshverdager, som matkasser. 

Ved å bestille ukesmenyen hos HelloFresh kan du spare både tid og penger. Du får da en levering full av ferske ingredienser og spennende oppskrifter – alt du trenger for å skape inspirerende måltider som både metter og gleder. Ved å la HelloFresh ta seg av planleggingen og innkjøp til middagene, trenger du ikke å kaste bort tiden på dette, men starte rett på tilberedingen. Dette gir raske middagsløsninger, uten at det går på bekostning av kvalitet eller sunnhet.

Sett regler for når du er på jobb og ikke

For å minske stressnivået, kan det være en god idé å opprette et klart skille for når man er på jobb og ikke. Dette er for mange enklere sagt enn gjort, men ved å sette noen enkle regler kan man begynne å kontrollere det. Det kan for eksempel være at man ikke skal være tilgjengelig på telefon eller e-post etter klokken åtte om kvelden, noe som etter hvert kan økes til tidligere på dagen dersom det er ønskelig. Det viktigste er å starte et sted og så utvikle seg derfra.

Ikke alle ser på et behov for å «koble helt ut» fra jobb, men det kan være fordelaktig å prøve det. Slik kan du trene hjernen din til å ikke alltid ha jobb i bakhodet, og faktisk slappe av når du prøver å nyte andre aktiviteter. Dette gjelder ikke bare for deg, men også for de rundt deg som fortjener din fulle oppmerksomhet og konsentrasjon. Samtidig kan du «spare opp arbeidskonsentrasjonen din» og bli enda mer effektiv når du faktisk er på jobb.