Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.

SPONSET INNHOLD

6 tips for valg av møbler til uteplassen din

Annonsørinnhold

Utnytt de deilige sommerdagene med en uteplass hvor du trives. Her får du gode tips og inspirasjon til gode møbler som kan skape et herlig ekstrarom for ro og rekreasjon, eller fest og moro.

Et hjem formes av møbler og inventar. Det gjelder både innendørs og utendørs. En uteplass med hagemøbler til å slappe av i, en hyggelig spiseplass eller en kosekrok der du kan nyte morgenkaffen, gir glede og hygge i hverdagen etter jobb så vel som på late feriedager. 

Hvordan du møblerer uteplassen og skaper din private oase, avhenger av blant annet plassen du har til rådighet og hva du ønsker å bruke uteplassen til. Her er 6 ting du bør ha i mente før du kjøper møbler til hagen, terrassen eller balkongen.

1. Hvor god plass har du til møbler? 

Noen bor i leilighet med noen kvadratmeter balkongplass. Andre kan boltre seg i en diger hage. Men heldigvis finnes det møbler og smarte løsninger for deg, uansett plassen du har til rådighet. 

Med god planlegging kan du møblere funksjonelt og smart på selv den minste balkong. 

Mål opp plassen du har til rådighet før du går igang med å sjekke hva som finnes av møbler på nett eller i butikk. Lag en skisse og tegn inn elementer som gir muligheter og begrensninger i stylingen av uteplassen, for eksempel:

  • Verandadør
  • Blomsterkasser
  • Sluk på verandaen
  • Markiser
  • Pergola
  • Andre faste element som spiller inn ved møblering av uteplassen din. 

2. Hvilken funksjon har uteplassen?

Jo mindre plass du har til rådighet, desto mer viktig er det å tenke over hva du i all hovedsak kommer til å bruke uteplassen din til. Er dette et sted hvor du bare vil slappe av, lese og nyte solen, kan en komfortabel hagesofa, solseng eller fluktstol være tingen. Elsker du å stelle istand til hyggelige vennefester med god mat, kan en utendørs spisestue gjøre nytten. 

Eller kanskje du er som Ole Brumm: Ja takk! Begge deler? Med god planlegging og smart møblering kan du få til mye på liten plass. Med for eksempel bord og stoler som kan slås sammen, sammenleggbare solsenger og benker med innebygd oppbevaring, kan du skape en multifunksjonell uteplass.

3. Stil og prisklasse på utemøbler

Er du svak for rustikke tremøbler? Har du mer sans for loungemøbler i kunstrotting, eller elsker du romantiske utemøbler som tatt ut av en engelsk hage?

Hagemøbler kommer i alle stiler og prisklasser. Du kan velge å kjøre en gjennomført stil på alt av møbler, eller mikse og matche ulike materialer. Kanskje du allerede har møbler du kan fikse på og gjenbruke? En blanding av brukt og nytt er bedre for både lommeboka og miljøet. Bruk uansett puter, pledd, duker og planter for å gi liv og skape din stil på uteplassen. 

4. Vær og klima der du bor

Du er helt sikkert veldig klar over hvor mye sol du får på uteplassen din. Har du kun morgensol, er det ikke sikkert du går for en solseng, men heller en god stol hvor du kan spise frokost, ta en kaffe eller slappe av i svalende skygge på en kokvarm sommerdag. Er uteplassen utsatt for vær og vind, kan møbler som står i le inntil vegger og i kroker være et godt valg.

Bor du et sted som ofte har mye vær, kan robuste møbler som klarer seg uten mye vedlikehold, være praktisk og smart.

Uansett værforhold bør du ta inn pledd og puter om kvelden, eventuelt ha dem i en putekasse. Om vinteren må alle tekstiler uansett oppbevares tørt innendørs for ikke å få jordslag og fuktskader.

5. Skal møblene stå eller flyttes på?

Brukes uteplassen til både spiseplass og avslapning, kan det være smart med møbler som er lette, enkle å flytte på, slå sammen eller stables. Klappstoler og sammenleggbare bord er spesielt praktisk på små uteplasser.

Dersom utemøblene må stå ute hele høsten og vinteren er det også praktisk om de kan stables eller er enkle å dekke til. 

6. Hva slags vedlikehold krever møblene?

Utemøbler får hardere medfart enn innemøbler, og noen materialer krever ekstra vedlikehold for å holde seg fine. 

Har du hverken tid eller lyst til å gjøre vedlikehold bør dét være med i vurderingen når du skal velge møbler til uteplassen din. 

Velg og vrak i møbler hos vidaXL 

Er du klar for å finne utemøblene som gjør uteplassen til favorittstedet hjemme?
Hos vidaXL finner du det aller meste av kvalitetsmøbler, inventar og utstyr til hjemmet, og det til en gunstig pris. Det innbefatter også utesofaer, hagebenker, hagebord, stoler, solsenger, putekasser, hagemøbeltrekk, parasoller, basseng og alt du ellers måtte behøve for å skape en herlig uteplass hjemme.

Varene bestiller du fra sofaen. Med et smidig system for ordresystem og rask levering får du levert møblene på døra innen noen arbeidsdager.

Del artikkel: