Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Stor interesse for norsk nettbokhandel - henter 60 millioner

Foto: Bookis
therese.karlsrud.haugen

Schibsted øker eierandelen.

ANNONSE

Schibsted, det New York-baserte fondet Lugard Road Capital og Alexander Hars går inn med til sammen 59,4 millioner kroner i den norske nettbokhandelen Bookis, som har vokst betydelig under pandemien med salg av nye og brukte bøker. Pengenes skal brukes på å ansette opptil 20 personer.

Opprinnelig skulle vi hente 35 millioner kroner i denne finansieringsrunden, men oppdaget imidlertid økende interesse gjennom våren. Flere investorer som tidligere hadde konkludert med å ikke investere, viste igjen interesse. Dermed endte vi opp med å hente totalt 60 millioner, sier daglig leder og medgründer Arne-Morten Willumsen, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norsk bok-startup får inn Schibsted på eiersiden

I 2020 gikk Schibsted inn på eiersiden i Bookis med 12 millioner kroner. Nå har de ledet an investeringsrunden igjen.

Det er nå litt over et år siden vi investerte i Bookis for første gang, og det potensialet vi så i selskapet da ser om mulig enda mer lovende ut nå. Teamet har et genuint engasjement for å skape en mer bærekraftig bokbransje, noe også brukerne omfavner. Til tross for et kaotisk pandemiår har Bookis hatt en fantastisk utvikling, og vi er veldig glade for muligheten til å fortsette å følge selskapet tett – i en ny og spennende vekstfase, sier Christian Horn Hanssen, investeringsansvarlig i Schibsted Growth.

Ved forrige investeringsrunde investerte blant annet Kahoot!-gründer Johan Brand gjennom fondet We Are Human Nordic. For Brand og hans fond er bærekraftsperspektivet uttalt som spesielt viktig. Willumsen forteller at dette har vært viktig også for de andre investorene, og at selskapet er overbevist om at sirkulærøkonomien vil være en viktig driver i netthandel i årene som kommer. Videre også at bøker som underholdningsmedium vil utvikle seg, og at den fysiske boken vil stå seg sterkt.

Det er ikke mulig å hente inn penger hvis man ikke har en tydelig bærekraftsprofil. Bokbransjen har vært en miljøsinke, og det er på høy tid at også bøker blir en del av sirkulærøkonomien. En bred enighet om dette har nok hjulpet oss når vi skulle hente penger denne våren.

Voldsom vekst

I Norge har Bookis gått fra 60 000 til 165 000 antall brukere av tjenesten på bare ett år. I Sverige, som Bookis gikk inn i i fjor, har bare siden august vokst fra rundt 1000 brukere, til over 40 000 brukere nå.

Vårt konsept er skalerbart, og dette viser at Bookis fungerer i flere markeder. Med distribusjonsnettverk som gjør det mulig å sende direkte fra hjemmet løser vi et stort problem for selgere. Nå satser vi videre, og leter etter dyktige folk som passer inn i vår måte å arbeide på, sier Willumsen.

LES OGSÅ: Nytt marked for norske Bookis - 1000 brukere første måned

Willumsen og medgründer Lasse Brurok har siden begynnelsen vært svært bevisst på å bygge en trygg og god organisasjon preget av effektivitet og et tydelig resultatfokus i arbeidshverdagen. Dette fokuset har de fått positiv oppmerksomhet for i gründermiljøet. Gründerne mener dette har vært en av suksessfaktorene til selskapet.

Vi bestemte oss tidlig for at dette selskapet ikke skulle være en historie om gründere som jobbet døgnet rundt. I Bookis har vi heller vært opptatt av å «druuse på» når man er på jobb, slik at man kan dyrke fritiden som man vil ellers i døgnet. Vi ser frem til å kunne finne flere Druusere som kan bidra til videre vekst, sier medgründer og driftssjef Lasse Brurok.

I første omgang skal Bookis ansette både CFO og CPO. De skal få ledende roller når Bookis skal bygges videre.

Vi skal ansette flere innen både markedskommunikasjon og produktutvikling. I tillegg vil vi ansette flere i vår nye satsning rettet mot forfattere. Fremover skal vi ta en viktig rolle i å hjelpe forfattere med å vinne tilbake kontroll over sitt eget åndsverk, sier Brurok.

Del artikkel: