Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Internasjonal interesse for norsk emballasje: “Skal gjøre det umulige, mulig“

Remy Skogstrand, eier og daglig leder i Inflate.
Foto: Inflate
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Sikter mot millionen.

ANNONSE

Inflate er en ny aktør i emballasjeverdenen, og skal med sine oppblåsbare produkter sørge for en mer bærekraftig transportløsning for sine kunder. Remy Skogstrand er hovedeier av selskapet Inflate og produktet AirEnvelope.

Den nye, oppblåsbare emballasjeløsningen skal gi et lavere miljømessig fotavtrykk, og forenkle hverdagen samt bedre økonomien til selskapets kunder. Skogstrand ønsker å utfordre markedet til å tenke nytt og innovativt.

Vårt mål er å kunne gjøre det umulige, mulig. Vi tenker annerledes, og har innstillingen av at vi skal klare å gjøre det umulige, mulig. Hvis noen kommer til oss og sier at “det der går ikke”, så tenker vi, “det kommer til å gå, vi må finne veien til hvordan”, sier Remy Skogstrand, eier og daglig leder i Inflate, til Ehandel.

Skogstrand har tidligere erfaring fra lignende prosjekter. Gjennom selskapet WeatherProtect har Inflate vært med å utvikle teltløsninger for byggenæringen, forsvar og nødhjelp. Her har det blant annet blitt produsert hele oppblåsbare hus for mennesker i nødssituasjoner. Nå ligger fokuset på emballasje til transport av alt fra bilglass, til kunst og medisiner.

I de situasjoner hvor vi har regnet på kundecaser har vi sett en kostnadsbesparelse på opp mot 67 prosent over en 5 års periode. Dette er kun besparelsen på emballasjen, og vi har ikke tatt med i beregningene at dette produktet beskytter innholdet med luft - hvilket gjør at man samtidig vil spare både penger og irritasjon på ødelagte varer, sier Skogstrand.

Mottar interesse fra globale aktører

I løpet av 2021 skal en pilotrunde gjennomføres, dette med en av Norges største aktører innen bilglass. Håpet er at produktet kan lanseres i fjerde kvartal 2021.

Dersom alt går som det skal, vil den fremtidige kundelisten sannsynlig involvere både små og lokale - samt større og globale aktører.

Vi har presentert produktet for blant annet Hurtigruta Carglass, Bilglass Gruppen og Riis Bilglass, hvor alle parter bekrefter stor interesse for prduktene. I tillegg har vi jobber sammen med aktører innenfor kunst, og fått interesse fra blant annet FN og Unicef for de oppblåsbare produktene. Det er også større aktører innen transportnæringen som er på våre løsninger sier Skogstrand.

Selve produksjonen av AirEnvelope skjer i Europa, sammenstillingen i Norge. Gründeren forteller at Inflate på sikt ønsker å ha hele produksjonen i Norge, da dette vil gi en kortere vei fra idé til ferdig konsept, samtidig som de kan bygge arbeidsplasser.

Produktene produseres i et materiale kalt Double Wall Fabric eller Dropstitch. Dette er et forsterket materiale med små nylontråder mellom lagene av duk som fylles med luft. Nylontrådene sørger for at man minimerer sideveis forskyving av lagene, og dermed skaper en ekstremt stabil konstruksjon og riktig trykkavlastning om det er gjort riktig, forteller Skogstrand.

Potensiale innen både B2B og B2C

I juni 2020 fikk Skogstrand og Inflate innvilget et markedsavklaringstilskudd fra Innovasjon Norge, og i januar 2021 mottok selskapet et oppstartslån for å fortsette jobben med å videreutvikle tanker og idéer rundt AirEnvelope. For tiden jobbes det med å videreutvikle et produkt kalt Inflatable Crate Cooler.

Dette er et produkt som ser ut som en hette, som plasseres rundt en pall med varer som er temperaturkritiske. ICC skal kunne sørge for en jevn og riktig temperatur på for eksempel frossen fisk, matvarer, medisiner og lignende, sier Skogstrand, og fortsetter:

Videre ser vi for oss produkter for utleiemarkedet og muligheten for å kunne leie en AirEnvelope slik at varen din er sikret. Potensialet for AirEnvelope er stort, både innenfor B2B og B2C, da vi kan bygge videre på produktet i mange forskjellige produktgrupper. Vi er nå klare for å finne investorer som kan være med å bygge videre på utviklingen og styrke selskapet i tiden fremover med flere mennesker og en stødig lagerbeholdning.

Når det kommer til konkurranse i markedet er ikke Skogstrand bekymret. Selv om han er fan av de andre spennende løsningene som skapes, mener han selv at Inflate sitter igjen med fordelen.

Vi bruker lufta - så vi får fordelen. Når man pakker sammen andre løsninger er de små, men når vi fjerner luften fra våre produkter blir det ennå mindre, også i større konstruksjoner, sier Skogstrand.

Foreløpig er Inflate AirEnvelopes tilpasset større produkter, men det utelukkes ikke at emballasjen senere kan tilpasses mindre produkter for mindre aktører i Norge.

Vi ønsker alle aktører velkommen. Vi er innstilt på det meste, vi er små selv, og ønsker at små aktører skal lykkes, sier Skogstrand.

I løpet av det som er igjen av året skal både en pilot gjennomføres og produktet skal lanseres. Avslutningsvis kan gründeren dele at de allerede sikter mot millionomsetning innen utgangen av 2021 - og at det i 2022 er et mål om en omsetning på 6-8 millioner kroner.

Del artikkel: