Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Rusta politianmelder: Forventer tap på 70 millioner etter dataangrepet

Göran Westerberg, administrerende direktør i Rusta. // Foto: Rusta
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Ni dager er gått siden IT-leverandøren ble rammet av løsepengevirus. Et angrep som har påvirket flere av deres kunder, deriblant Rusta.

Rustas nettbutikk har vært nede siden angrepet, men selskapet delte forrige uke at salget via nettbutikk i januarmåned normalt står for mindre enn én prosent av deres totale omsetningen denne måneden, og at det derfor ikke forventes å ha store påvirkninger for totalsalget i januar.

ANNONSE

LES OGSÅ: Rusta om angrepet: "Jo lenger det varer, jo større negative konsekvenser"

Mangler oppdatering fra Tietoevry

Verre er det imidlertid med varehusene. Tietoevry-angrepet har blant annet ført til at kundeklubb-systemet er nede, det er begrenset kapasitet i kassene og det er problemer med tilgang til Rustas egne IT-systemer for forsyning – hvilket betyr at varehusene ikke nødvendigvis har eller kan bestille nye varer for å fylle opp hyllene sine.

Nå forteller selskapet at de fremdeles ikke har fått en prognose fra Tietoevry for når driftsforstyrrelsene kan være fullstendig løst.

Rusta vurderer for øyeblikket at det totale salgstapet i januar måned er på rundt 70 millioner svenske kroner med en negativ EBITA-effekt på omtrent 30 millioner svenske kroner. Effekten i Rustas fjerde kvartal er fortsatt usikker, men antas å være betydelig, skriver Rusta i en oppdatering på sine hjemmesider.

Det forventede salgstapet begrunnes også med at det er begrensede muligheter for å drive effektiv markedsføring grunnet nettbutikken som er nede og kundeklubb-systemet som ei heller fungerer.

Videre forteller lavpriskjeden at de vil utsette åpningen av et nytt varehus i Sverige. Dette på grunn av utfordringene med varehusforsyningen.

Rusta har politianmeldt datainnbruddet, opplyser selskapet.

Del artikkel: