Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Milliardbøter til dagligvaregigantene – stiller seg uforstående til vedtaket: "Anker"

Tina Søreide v/Konkurransetilsynet, Kårstein EIdem Løvaas v/Reitan Retail og Runar Hollevik v/Norgesgruppen // Foto: Presse
Har grundig motbevist tilsynets teorier, mener Reitan Retail.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Norgesgruppen, Rema 1000 og Coop har drevet ulovlig prisjegervirksomhet ved å dele informasjon som begrenser konkurransen. Det er slått fast av Konkurransetilsynet som nå ilegger de tre partene bøter på totalt 4,9 milliarder kroner.

Dette er et alvorlig lovbrudd, noe som gjenspeiles i gebyrets størrelse. Det ulovlige samarbeidet har svekket konkurransen mellom dagligvarekjedene i mange år. Dårlig konkurranse betyr normalt høyere priser for forbrukere. Når det gjelder dagligvarer, rammer det oss alle, sier konkurransedirektør Tina Søreide i en pressemelding.

Konkurransetilsynet mener at dagligvarekjedene har delt store mengder prisinformasjon med hverandre, hvilket har økt gjennomsiktigheten på pris mellom kjedene, uten at forbrukeren er blitt bedre informert om prisene.

Det ulovlige samarbeidet skal ha vart fra januar 2011 til april 2018, da Konkurransetilsynet gikk på bevissikring hos dagligvarekjedene.

Logg inn for å fortsette lesingen

Få tilgang til alt innhold - bli Netthandel Pluss medlem!

Del artikkel: