Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Dobler omsetningen i Norge

Dobler omsetningen i Norge
Foto: Boozt.com
Netthandel

Klesbutikken Boozt kjemper mot både Zalando, Nelly, H&M, Ellos, Asos og en rekke andre store nettbutikker, men leverer likevel meget sterke tall i Norge.

ANNONSE

Boozt har har vokst meget raskt siden de startet opp i 2009, selv om veksten har kostet “hundrevis av millioner”, ifølge Dagens Industri.

Boozt solgte klær for over én milliard svenske kroner i 2015, mot 658 millioner i 2014. Selskapet gikk for første gang i pluss på åtte år og har i år et mål om 1,5 milliarder svenske kroner. Det svenske markedet har så langt vært det viktigste for Boozt, men nå ser det også ut til å løsne her i Norge.

- Veksten så langt i år ligger på mellom 80 og 100 prosent i forhold til samme periode i fjor. Det ser ut som vi får en omsetning mellom 175 og 200 millioner kroner i Norge i år, sier Hermann Haraldsson, administrende direktør og gründer til Finansavisen (6.10.16). Noe overskudd er det derimot ikke snakk om, men så har da selskapet også kjørt hardt på markedsføringen siden de etablerte seg i Norge i januar 2015.

LES OGSÅ: Boozt åpner sin første fysiske butikk

På Boozt.com skriver klesbutikken: “In 2017, we believe there will be 3 major players within Scandinavian online fashion. These companies will be considerably larger than others due to advantages associated with their large scale operations.” Boozt har med flere anledninger trukket frem Zalando som en meget tøff konkurrent, men håper å kunne kjempe om en av de to andre plassene på pallen. Noe av det som kjennetegner Boozt er at de kun satser på kjente merkevarer og ikke egne merkevarer slik som for eksempel H&M og Ellos.

Del artikkel: