Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon-ansatte stjal data fra selgere for å skape egne produkter

Foto: Istock
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

I følge nye rapport.

ANNONSE

Amazon har lenge hevdet at de ikke bruker data fra eksterne selgere for å skape konkurrerende produkter, under Amazons merkevare. Selskapet har til og med vitnet ovenfor den amerikanske kongressen om at man ikke jobber på denne måten. At selskapet har en intern policy om at dette er forbudt virker de fleste å være enige om, men hvordan fungerer det i praksis?

The Verge, som henviser til en rapport fra The Wall Street Journal, forteller nå at det ikke stemmer i virkeligheten. I følge flere tidligere og nåværende ansatte hos Amazon har man ofte sett på selgernes produkter og salgsdata i smug og fremmet egne produkter.

Vi visste at vi ikke burde gjøre det. Samtidig skaper vi Amazon-produkter og vil at det skal selge, skal en tidligere ansatt har forklart til WSJ.

LES OGSÅ: Nye jobbannonser avslører Amazons nordiske planer

I følge opplysningene skal altså ikke policyen ha blitt fulgt innad i selskapet samtidig som det å se på selgernes data skal være noe som har blitt diskutert åpent i for eksempel møter. Dette er noe som merkevarer, som selger hos Amazon, har mistenkt i mange år. Noen har også snakket åpent om at dette er en risiko man tar ved å selge der.

Amazon sier at de ikke tror på WSJ-rapporten, men at man skal starte en intern utredning for å få klarhet i saken.

Selv om vi ikke tror at disse påstandene er korrekte, tar vi disse anklagelsene svært alvorlig og har innledet en intern utredning, sier Amazon i en uttalelse.

EU har også mistenkt at dette pågår bak kulissene og det har blant annet blitt foreslått at man setter opp informasjonsbarrierer i Amazon for å stoppe eventuell misbruk av data.

LES OGSÅ: EU skal etterforske Amazon

Del artikkel: