Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon casher inn på annonser – leverer sterkere enn ventet

Amazon-sjefen Andy Jessy.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vår annonsevirksomhet fortsetter å levere robust tilvekst".

ANNONSE

Amazon slapp i går kveld sine sifre for årets første kvartal og imponerte markedet som tidligere hadde forventet et noe lavere resultat.

Omsetningen landet på 127,4 milliarder doller, en økning på 9 prosent. Driftsresultatet steg også fra 3,7 milliarder i fjor til 4,8 milliarder første kvartal 2023.

Det finnes mye å like ved hvordan teamet vårt leverer til kunder, spesielt i en usikker økonomi, sier Amazon-sjefen Andy Jessy.

Så hva er det som drar inn penger til kassa? Selskapet skybaserte virksomhet, Amazon Web Services (AWS), og annonsevirksomheten skal være det som driver inntektene nå. E-handelen stod i prinsipp stille sammenlignet med samme periode i fjor.

Vår annonsevirksomhet fortsetter å levere robust tilvekst til stor del takket være våre pågående investeringer i maskinlæring som hjelper kunder å se relevant informasjon når de samhandler med oss, noe som igjen gir uvanlig sterke resultater for merkevaren, sier Jessy.

Overskuddet fra AWS-virksomheten skal ha vært noe lavere enn første kvartal i fjor, men den er fortsatt en pengeku. Omsetningen økte her med 16 prosent i løpet av kvartalet.

Vi liker det grunnleggende vi ser i AWS og vi tror at det finnes mye tilvekst foran oss, sier Jessy.

Etter at kvartalsrapporten ble offentliggjort har dog Amazon påpekt at deres kunder fortsetter å optimere sine egne kostnader, hvilket kan lede til et dårligere resultat i andre kvartal i år. Dette førte til at aksjen falt etter at den først fikk en oppgang.

Del artikkel: