Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon forventet tap - doblet resultatet

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

"Et veldig uvanlig kvartal"

ANNONSE

I Q1-rapporten for 2020 meddelte Jeff Bezos, gründer og daglig leder i Amazon, at investorer kunne forvente seg et tap for netthandelsselskapet under andre kvartal. Dette var fordi man trodde den estimerte fortjenesten på 4 milliarder ville bli spist opp av kostnader knyttet til pandemien.

Under normale omstendigheter, i det kommende Q2, hadde vi forventet oss et driftsresultat på rundt 4 milliarder dollar eller mer. Men dette er ikke normale omstendigheter. I stedet forventer vi å bruke 4 milliarder dollar, og kanskje litt mer, på Covid-relaterte utgifter for å få ut produkter til kunder og beskytte våre ansatte, sa Jeff Bezos.

Nå bekrefter selskapet at man har lagt ned over 4 milliarder dollar på Covid-relaterte utgifter under andre kvartal. Netthandelen rapporterer samtidig en omsetningsøkning på 40 prosent og salget endte på 88,9 milliarder dollar under andre kvartal, over 800 milliarder kroner.

Når det gjelder driftsresultatet økte det med nærmest det dobbelte på 5,8 milliarder dollar, sammenlignet med 3,1 milliarder under samme periode i fjor.

Amazon legger dog ikke alt i egen lomme, men meddeler at en bonus på en halv milliard dollar skal gå til ansatte og samarbeidspartnere.

Det var et veldig uvanlig kvartal og jeg kunne ikke vært mer stolt og takknemlig for våre ansatte over hele verden, sier Jeff Bezos om tallene i Q2.

Del artikkel: