Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon gir bort sine anmeldelser til andre e-handlere

Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Åpner Buy with Prime for alle i USA.

ANNONSE

I april i fjor kunngjorde e-handelsgiganten Amazon at de ville slappe litt av på tøylene rundt sitt Prime-program. Dette innebar at e-handlere, som allerede var kunder hos Amazon, i sin egen nettbutikk kunne tilby "Buy with Prime".

Nå kunngjør Amazon at de skal slippe Buy with Prime helt fritt etter å ha testet konseptet med et antall e-handlere som er invitert til programmet.

Vi har jobbet tett sammen med handlere siden lanseringen av Buy with Prime, og vi har vært glade for å høre om de resultatene tjenesten har hjulpet dem med å generere så langt, sier Peter Larsen, Amazons visepresident for Buy with Prime.

E-handleren Wyze, som er startet av tidligere Amazon-ansatte, rapporterer en sterk økning i konverteringer etter at de begynte å tilby Buy with Prime i sin egen e-handel.

Vi ser en 25 prosent høyere konverteringsgrad etter at vi la til Buy with Prime på alle passende produkter i vår katalog, sier Logan Dunn, e-handelsdirektør hos Wyze.

25 prosent skal være gjennomsnittet, ifølge Amazon, og andre e-handlere oppgir enda høyere tall. I USA der Amazon står for en svært stor del av all e-handel, så er det ikke overraskende at det er en konverteringsøker å kunne tilby Prime-funksjonalitet i en ekstern nettbutikk.

Amazon skal nå utvide funksjoner man kan ta med seg til sin egen e-handel.

Vi vil fortsette å utvikle og investere i nye funksjoner, som anmeldelser fra Amazon, for å hjelpe handlere i alle størrelser å lykkes og gi Prime-medlemmer de shoppingfordelene de elsker, uavhengig av om det er på Amazon eller utenfor, sier Peter Larsen.

E-handelsgiganten skal altså også slippe sine anmeldelser som nå skal kunne implementeres i eksterne nettbutikker. Den nye tjenesten vil gå under navnet "Reviews from Amazon". Det vil imidlertid ikke bli en frittstående tjeneste for anmeldelser, men det er for kunder som allerede bruker Buy with Prime, og som allerede bruker Amazons tredjepartslogistikk.

I den avtalen Amazon inngikk med EU nylig, var det blant annet at selgere skulle få selge via Prime uten krav om å bruke Amazons logistiklsøsning. Det blir derfor interessant å se hvordan tjenesten ser ut når den kommer til EU, hvis den gjør det på grunn av lignende krav.

Del artikkel: