Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Amazon-sjefen går av etter rekordomsetning

Jeff Bezoz, CEO i Amazon.
therese.karlsrud.haugen

Vil fokusere på romfart og veldedighet.

ANNONSE

På ett kvartal solgte den amerikanske nettgiganten for rekordhøye 124,6 milliarder dollar. Samtidig endte driftsresultatet på 7,2 milliarder dollar. Det kom frem da Amazon rapporterte tallene for fjerde kvartal 2020 tirsdag kveld. Samtidig varslet Jeff Bezoz at han kommer til å gå av som toppsjef.

Det er lederen av Amazon’s Web Services, Andy Jassy, som vil ta over rollen som administrerende direktør i Amazon. Bezos blir styreformann i selskapet. Overgangen forventes å skje i tredje kvartal 2021, i følge CNBC.

Bezos sier han fortatt vil være involvert i viktige Amazon-prosjekter videre, men at han også vil bruke mer tid på å fokusere på blant annet veldedighet og romfart gjennom Bezos Earth Fund, hans Blue Origin romfartselskap, The Washington Post og Amazon Day 1 Fund.

Amazon forventer at omsetningen vil ligge på 100 til 106 milliarder dollar i årets første kvartal, hvilket er en nedgang fra fjerde kvartal 2020 men en økning på rundt 40 prosent fra tilsvarende periode i 2019. Det er en sterk julehandel og pandemi som har bidratt til den sterke veksten.

Del artikkel: