Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Andelen norske handelsbedrifter på nett øker: ”Kraftig vekst i nettbasert salg”

Foto: BDO
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Bransjeleder er dog overrasket over liten interesse i IT-sikkerhet.

ANNONSE

Under pandemien har flere butikker blitt tvunget til å omstille seg og hive seg med på e-handelstrenden. Antallet handelsbedrifter i Norge som har et nettbasert salg som en del av sin driftsmodell, har økt med hele 33 prosentpoeng sammenlignet med i 2020, opplyser rådgivnings- og revisjonsselskapet BDO.

Dette viser at det i løpet av det siste året har vært en kraftig vekst i nettbasert salg blant handelsbedrifter i Norge. Resultatet fra undersøkelsen er likevel ikke uventet. Nedstengte fysiske utsalgssteder, krav om smittesporing og fokus på minimalisering av fysisk kontakt er bare et fåtall av de endringene som kom med pandemien. Store deler av samfunnet ble med dette tvunget til å tenke nytt, og forretningsmodeller basert på digitalisering og netthandel har virkelig vist seg å være den store vinneren det siste året, skriver BDO i sin Handelsundersøkelse for 2021.

Økt risiko for hacking – men få bekymrer seg

Rådgivnings- og revisjonsselskapet legger merke til at få er bekymret for IT-angrep, og legger lite vekt på IT-sikkerthet i sine bedrifter. Ifølge deres undersøkelse sier færre enn halvparten av de bedriftene som har nettbaserte salg i sin bedriftsmodell at de i stor eller noen grad er bekymret for IT-sikkerhet.

Partner og bransjeleder for handel i BDO, Eivin Redbo, er overrasket over at ikke flere er engstelige for hacker-angrep.

Et av de mest nærliggende eksemplene er svenske Coop, som måtte stenge nesten alle sine 800 butikker etter et hacker-angrep i juli. Resultatet var store tap, både økonomisk og omdømmemessig, sier Redbo i en pressemelding.

Han påpeker at spesielt de som er avhengige av netthandel bør ruste seg og øke fokuset på sikkerhet.

Skjerpede EU-krav om totrinns-kundeautentisering og mer sofistikerte svindelforsøk stiller høye krav til bedriftene. Opplever kundene at det ikke er trygt å handle, vil de kunne forsvinne for godt, sier Redbo.

BDO er et internasjonalt rådgivnings- og revisjonsselskap med over 1800 ansatte i Norge. Selskapet har både globale og små og mellomstore bedrifter som kunder, på tvers av privat og offentlig sektor. Internasjonalt er BDO til stede i 162 land.

Del artikkel: