Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Angrepet preger Felleskjøpets første kvartal – har varslet mulig søksmål

Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri // Foto: Felleskjøpet
Tapene kunne vært langt høyere, bemerker konsernsjefen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Felleskjøpet Agri opplevde god drift i første kvartal. Men dataangrepet på Tietoevry rammet deres svenske virksomhet, Granngården, hardt.

Nøkkeltallene kort oppsummert: 

  • Felleskjøpets driftsinntekter økte til 4367 MNOK i første kvartal (4340)
  • Driftsresultatet (EBITDA) løper i Q1 til -108 millioner kroner (-27)
  • Resultat før skatt ble i perioden -272 MNOK (-234)
ANNONSE

Ifølge Svenn Ivar Fure, konsernsjef i Felleskjøpet Agri, har både en dårlig kornsesong, nedgang i gjødselpriser samt dataangrepet som rammet Granngården bidratt til et svakere resultat.

Driften i den norske detaljhandelen skal ha vært god, med både økt omsetning og resultat sammenlignet med samme periode i fjor.

"Uvurderlig"

I Sverige derimot skriver konsernet at i tillegg til tapt omsetning og ekstraordinære kostnader som følge av dataangrepet, har mangelen på systemstøtte gjort det umulig å endre salgspriser i butikkene.

Det betyr at selv om butikkene og nettbutikken ble gjenåpnet raskt, fortsetter angrepet å påvirke Granngården frem til full funksjonalitet er gjenopprettet.

Innsatsen som er lagt ned av de ansatte i Granngården, med viktig hjelp fra sentrale IT-ressurser i Felleskjøpet, har vært helt uvurderlig for å holde butikkene åpne og redusere konsekvensene av dette alvorlige angrepet. Tapene kunne vært langt høyere, sier Fure.

Granngården har varslet Tietoevry om et mulig erstatingssøksmål, opplyser konsernet.

Del artikkel: