Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Annonsering i coronatider - rekordhøy liking av reklame

Nina K. Hareide-Larsen, Client Partner i Facebook Norge, og Johan Kvist, sjef for markedsinnsikt i Norden, Facebook.
Facebook Norge
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Bruken av sosiale medier har økt kraftig siden coronakrisen.

ANNONSE

Facebook deler sine fire beste tips for å kunne tyde og forstå annonseringsresultater under disse spesielle omstendighetene. I følge Johan Kvist, Facebooks sjef for markedsinnsikt i Norden, handler det om å kunne justere måten annonsører skalerer og handler på måleinnsikt i løpet av denne tiden.

Hvis man ikke tar høyde for endringer i konsumentens atferd og tilpasser hvordan man kjører eksperimenter eller måleinnvirkning, risikerer annonsører å komme til feilaktige konklusjoner og ta mindre informerte beslutninger rundt budsjett, tildeling av media etc., sier Kvist til Ehandel.

LES OGSÅ: Stormbergs tips om bærekraft

Facebooks fire strategier for tilpassing av annonsemålinger

 1. Forenkle din strategi 
  Å evaluere målestrategien din for å tilpasse seg dagens situasjon betyr ikke at du trenger å endre alle nåværende målingstilnærminger. Fremfor å endre kurs helt, kan du vurdere å forenkle strategien gjennom å benytte bedriftens nåværende innsikt om markedet. Dermed kan du raskere gjøre endringer for å være i takt med forandringene.
 2. Evaluer testene dine
  Med de endringene som skjer i menneskers daglige liv, er målbar performance media oftere uvanlig. Når du ser på innsikt fra tester utført i løpet av denne tiden, må du vurdere i hvilken grad dagens forhold påvirker resultatene. Noen funn vil fremdeles kunne generaliseres og brukes til fremtidige beslutninger, mens andre kanskje bare er aktuelle akkurat nå.
 3. Bruk A/B-testing for rask optimalisering
  For å få en bedre forståelse av dagens oppførsel, bør du vurdere å kjøre en rask A/B-test. Gjennom måling og læring kan du vurdere effekten av å gjøre justeringer på områder som publikumsmålretting og kreativ fremstilling. Dette vil la deg kunne tilpasse annonsene raskt og optimalisere strategien din.
 4. Vurder påvirkningen fra industri og markedsføringsforhold
  Ulike bransjer står overfor forskjellige realiteter i løpet av denne tiden, hvor noen ser økt etterspørsel og andre ser dramatiske fall. Dessuten varierer annonseringsforholdene mye etter geografi og kundebase. Dette betyr at det ikke finnes én tilnærming som passer alle. Til syvende og sist må den riktige målestrategien tilpasses dine spesifikke mål, kunder og markedsføringsforhold.

LES OGSÅ: Be:Eco gir deg sine beste SoMe-tips

Rekordhøy liking av reklame

Nina K. Hareide-Larsen, Client Partner i Facebook Norge, forteller til Ehandel at bruken av Facebook som plattform for annonsering øker betydelig, samt at det har vært rekordhøy liking av reklame under coronakrisen.

Det er med andre ord ingen grunn til å slutte med annonsering, men tvert i mot kjøre tilpassede budskap. Her gjelder de samme rådene; husk at budskapet må være mulig å få med seg i løpet av få sekunder, få med merkevaren/avsenderen tidlig, husk at mange ikke har på lyd og at budskapet dermed må kunne konsumeres uten lyd - og vær relevant i budskapet ditt, tipser Hareide-Larsen.

Det å bruke penger på annonsering er muligens ikke noe alle nettbutikker har mulighet til å prioritere nå for tiden, men i følge Hareide-Larsen finnes det råd. Ved å lage en publiseringskalender, poste jevnlig innhold som er relevant og viser bedriftens ansikt, forteller hun at man kan bygge sterke bånd med forbrukere både nå og med potensiell varig effekt.

Er man relevant overfor sitt publikum og har innhold som treffer godt, vil algoritmen kunne prioritere dette innholdet over andre annonser som kan ha høyere budsjett, men lavere relevans. Har du lavere budsjett nå, kan det være et godt råd å satse på å lage enkle, men relevante reklameposter, og heller investere mer i rekkevidde og taktisk oppfølging for å generere salg, sier Hareide-Larsen.

Del artikkel: