Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Antall konkurser synker i detaljhandelen 

Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Andre bransjer kommer verre ut.

 

ANNONSE

Sammenlignet med fjoråret er det så langt i år en økning i konkurser på 5,6 prosent, konstaterer data- og analyseselskapet Dun & Bradstreet. Bare i junimåned alene økte antall konkurser med 7,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Det er for tiden flere mørke skyer på himmelen og det varsler om økte renter, inflasjon og en minsket kjøpekraft blant forbrukerne. Slikt blir det økte konkurser av.

Konkursstatistikk er en viktig indikator på hvordan det står til med næringslivet. Bedriftene opplever økte kostnader til lønninger, energi, renter og skatt. Noe som øker belastningen for bedriftene for tiden, samtidig som en real lønnsnedgang hos folket fører til lavere kjøpekraft.

Dette er faktorer som påvirker bedriftenes lønnsomhet. Jeg er derfor ikke overrasket over økningen i konkursene, og tror det vil øke mer utover året, sier Brit Elise Melhus, analytiker i Dun & Bradstreet, i en pressemelding.

Det er bransjen Jordbruk, skog og fiske som kommer dårligst ut av statistikken hittil i år. Denne bransjen har gjennom årets første halvår en økning på 31,3 prosent i antall konkurser sammenlignet med samme tid i fjor. Også Tjenesteyting øker konkursene med 19,9 prosent.

Detaljhandelen derimot har en nedgang i antall konkurser på 9,5 prosent, med totalt 190 konkurser. Antall tvangsoppløsninger lyder 42, en nedgang på 40 prosent mot samme periode i fjor.

Del artikkel: