Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Åpner nettapotek for mindreårige

Fag- og kvalitetsdirektør i Farmasiet, Lisa Grinaker.
Foto: Farmasiet.no
therese.karlsrud.haugen

Nå kan unge ta ut p-piller på nett.

ANNONSE

Inntil nylig har ikke unge mellom 16 og 18 år hatt mulighet til å hente ut reseptmedisinene sine på nett. Nå åpner Norges største nettapotek opp for dette.

Farmasiet.no opplever at kundene setter pris på å kunne hente ut medisiner diskret og anonymt på nettet. Nå vil de tilby det samme for unge.

LES OGSÅ: Nettapotek til angrep i munnbind-debatt: "Ikke noe vi skal ta lett på"

Da vi begynte å selge reseptfri Viagra i fjor vinter var det tydelig at behovet for diskresjon var stort. De første månedene stod nettsalget for nærmere 50 prosent av totalsalget i bransjen, sier fag- og kvalitetsdirektør i Farmasiet, Lisa Grinaker, i en pressemelding.

Hun mener hele bransjen har manglet liknende alternativ for unge gutter og jenter.

Dersom voksne menn har behov for diskresjon rundt sex, hvordan er det da for unge? Reseptbelagte medisiner som selges til de under 18 år er ofte relatert til sex, som for eksempel p-piller eller annen prevensjon, og medisiner mot kjønnssykdommer, forteller Grinaker.

Regelen er at foreldrene kan hente ut reseptmedisin til sine barn frem til barnet er 16 år gammelt, og de har digitalt innsyn i sine barns resepter. Men når man er mellom 16 og 18 år kan man hente ut dette selv, men kun hos fysiske apotek frem til nå.

Årsaken kommer av at kredittkort har vært eneste betalingsalternativ hos nettapotek, hvilket det er 18-årsgrense på. Nå åpnes det for betaling med Vipps.

Flere til nettapotek

Sjefen i Maja.no, en digitaltjeneste som spesialiserer seg på konsultasjon og resept for unge kvinner, ønsker den nye løsningen varmt velkommen.

Jeg er trygg på at dette fører til at mange unge vil velge å ta i bruk nettapotek for uthenting av reseptmedisiner fremover. Behovet for diskresjon har nok vært langt større enn mange har trodd hos den yngre målgruppen, sier lege og daglig leder i Maja.no, Harald Dobloug.

LES OGSÅ: Nytt nettapotek skal ta fransk apotekkultur til Norge

Selv med denne løsningen på plass mener fag- og kvalitetsdirektøren i Farmasiet at apotekbransjen har en lang vei å gå.

Apotekbransjen jobbet på overtid, og selv om det nå er på plass har vi en lang vei å gå. Det neste vi i Farmasiet jobber med er å åpne opp for at de mellom 16 og 18 år skal få lov til å handle reseptfritfrie legemidler over nettet. Jeg mener at et nettapotek ikke skal sidestilles med dagligvarehandelen sin 18-årsgrense. Vi jobber under klare rammeverk, kan innføre mengdebegrensninger, og har kompetente farmasøyter som kan rådgi og veilede kundene våre, avslutter Grinaker.

Del artikkel: