Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Først ut i Norge - skal utfordre moteindustrien

Foto: Trade Shop
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

Osloborgerne får tilgang på et nytt konsept.

ANNONSE

I slutten av september åpner Norges første byttebutikk for kvalitetsklær. Etter flere år med pop-up skal Trade Shop utfordre moteindustrien med et sirkulært alternativ i sine nye lokaler på Steen og Strøm i Oslo.

Overproduksjon og overforbruk av klær er nært knyttet til begrepet "Fast fashion". Vi har alle kjennskap til behovet for noe "Cheap & Chic" - billige, trendy og tilgjengelige moteartikler. Fra 25. september vil Trade Shop i samarbeid med Steen & Strøm løse "fast-fashion"-problemet ved å muliggjøre ubegrenset bytte av kvalitetsmote. Trade Shop vil slik fungere som en essensiell bidragsyter for den nye, sirkulære økonomien, skriver selskapet i en pressemelding. 

Konseptet som baserer seg på bytte av klær er inspirert av den store populariteten som finnes i byttemarkedet. Gründerne Tuva Søvik og Maria Sundby har siden 2019 utviklet konseptet, og er med butikkåpningen klare for å ta steget videre.

Siden juni i år har dessuten duoen blitt en kvartett - Maria Anda Vangen og Paolla da Silva er blitt med på laget i Trade Shop som henholdsvis daglig leder og stylist samt butikkmedarbeider.

Med ønske om rimelig og ubegrenset tilgang til kvalitetsmote muliggjør Trade Shop praksis av hyppig og kontinuerlig oppdatering av garderoben - uten ytterligere belastning av klima og miljø eller medmennesker. Slik settes moteartikler i omløp og Trade Shop tilbyr et stort, attraktivt sortiment til en rimelig pris for alle som har noe å bytte bort, skriver selskapet. 

Målet er å redusere forbruk samtidig som man legger til rette for en ny og bærekraftig forbrukermentalitet. Ved å bytte inn klær mottar man et gavekort, som man igjen kan kjøpe nye klær for i butikken deres. Slik skal sortimentet stadig oppdateres.

Vi har opplevd veldig stor interesse rundt åpningen, og tror at mange vil komme innom for å prøve ut konseptet, forteller gründer og PR-ansvarlig, Maria Sundby, til Ehandel.

Del artikkel: