Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Åpnet ny terminal i Drammen – kapasitet på 15 000 pakker i timen

Eiendomsdirektør i PostNord, Ronny Grøtvedt overrakte blomster og nøkkel til distriktssjef i Drammen, Roar L. Steen.
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Kan tredoble kapasiteten".

ANNONSE

I dag, tirsdag, kunne Postnord endelig ha offisiell åpning av sin nye terminal på Hanekleiva, utenfor Drammen. Terminalen på rett over 15 000 kvadratmeter er fordelt over to plan og har vært i drift siden høsten 2022.

Prislappen for samlede investeringer i terminaler i Norge er på over en milliard kroner de siste årene. Logistikkaktøren har nemlig som mål å tredoble kapasiteten de hadde i 2020, frem til 2023.

For to år siden besluttet vi å lokalisere oss her på Hanekleiva – og i dag kan vi endelig offisielt åpne en toppmoderne terminal her rett utenfor Drammen. Med en sorteringskapasitet på 15 000 pakker i timen vil terminalen vår her på Hanekleiva bli viktig i mange år fremover. Denne terminalen vil bidra til at vi i fremtiden kan tredoble kapasiteten vår i takt med pakkevolumene vi ser vil komme, sier Robin Olsen, administrerende direktør i Postnord Norge, i en pressemelding.

Sorteringskapasiteten er for øvrig nøyaktig den samme som Helthjem har sett seg ut for sin nye terminal på Vestby, som skal stå klar i løpet av 2023.

Ifølge Olsen vil Postnords investeringer rulle på i tiden fremover.

Ingen i Norden investerer mer i logistikkfasiliteter enn PostNord Norge – og investeringsviljen vår vil fortsette også i årene fremover med fokus på Midt- og Nord-Norge, sier Olsen.

Mer automatisert

Terminalen skal dessuten ha vært en stor bidragsyter til Postnords klimamål som blant annet innebærer et mål om å være fossilfrie i 2030. Nå, med en mer automatisert terminal, er det utskiftning av bilparken som står for tur.

Roar L. Steen, distriktssjef i Drammen, forteller at han har gledet seg i mange år til prosjektet skulle stå ferdigstilt.

Det blir en heftig forskjell. Det blir en annen måte å drifte på, fra en manuell terminal til en mer automatisert. Det er høy kompetanse og lang fartstid på de som jobber her i Drammen, så det er bare å glede seg til fortsettelsen, sier Steen.

Del artikkel: