Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Apotekene må endre prismerking i nettbutikkene

therese.karlsrud.haugen

Forbrukertilsynet reagerer på håndsprit-priser.

ANNONSE

Forbrukertilsynet har bedt 11 apotek rette seg etter reglene når det gjelder prismerking av håndsprit i sine nettbutikker. Dette fordi de skal ha oppgitt pris per pakning og ikke enhetspris, som er et krav etter loven.

Enhetspris for håndsprit vil si pris per liter. Formålet med bestemmelsen skal være å legge til rette for at forbrukere skal kunne sammenlikne prisen uavhengig av størrelse på pakningen. Under corona har det vært ekstra store prisforskjeller på håndsprit.

Pakninger med håndsprit kommer i mange størrelser. Det er ikke lett for forbrukerne å sammenligne prisene dersom litersprisen ikke er oppgitt. Det er derfor viktig at apotekene følger regelverket og oppgir enhetsprisen, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet, i en pressemelding.

I et skriv som Forbrukertilsynet har sendt apotekene opplyser de om regelverket som gjelder merking av enhetspris. I tillegg bes apotekene å innrette fremtidig prismerking etter regelverket.

I følge E24 er landets tre største apoteker Apotek 1, Vitus og Boots blant de undersøkte selskapene. Apotekene forklarer at feilen kommer av tekniske årsaker.

Del artikkel: