Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Apoteket innfører nye regler - oppfordrer til netthandel

therese.karlsrud.haugen

"Maks fem kunder i lokalet"

ANNONSE

Coronautbruddet har resultert i enorme besøkstall for apotekene, og de fleste steder er man tomme for munnbind og håndsprit. Nå innfører Apotek 1 nye regler.

Reglene innebærer en maksbegrensning på fem kunder i butikklokalet på samme tid samtidig som apoteket har satt opp markeringstape ved skranken for å be kunder om å holde én meters avstand. Hvis mulig bes kunder om å vente utenfor etter at man har trukket kølapp. Apotek 1 har samtidig innført begrensninger på kjøp av Antibac og lungeinfeksjonsvaksinen Pneumovax.

LES OGSÅ: FINN strammer inn reglene - stopper salg av munnbind

Apoteket oppfordrer kunder til å bruke deres "klikk og hent" tjeneste i nettapoteket og eventuelt sette opp fast levering/abonnement hos sitt lokale apotek for de med faste medisiner.

Vi har økt salget både på nett og i apotek i disse dagene, men ønsker ikke å gå i detalj på tall per nå, skriver Karina Søby Eidukaitis, pressekontakt i Apotek 1, i en mail til Ehandel.

Apotek 1 ber folk om å holde seg hjemme, dersom de ikke må besøke butikkenes deres. De som selv eller har noen i familien som sitter i karantene frarådes å besøke apotekene.

Folk kan gjerne handle på nettapoteket vårt og vi ber personer med symptomer på luftveissykdom, eller som er i karantene om å ikke komme til apoteket. Man kan heller be andre personer om å hente medisiner og apotekvarer for seg eller eventuelt handle på nett. Alt man trenger å gjøre er å fylle ut en fullmakt, og sende med dem legitimasjonen sin. Ellers er folk som trenger å komme på apoteket hjertelig velkommen på apoteket, vi bare ber om at de viser hensyn til våre smittevernstiltak, sier Søby Eidukaitis.

Eksplosjon i salget for nettapoteket

I forrige uke opplevde nettapoteket Farmasiet.no en økning på 200 prosent mot samme periode i fjor. Etter regjeringen la frem krisetiltak for å begrense smitte av viruset på torsdag, skal salgsvolumet ha eksplodert ytterligere med 700 prosent sammenlignet med fjoråret.

LES OGSÅ: Kraftig vekst for Farmasiet: "Salgsrekord fire måneder på rad"

Farmasiet forventer en fortsatt travel tid i møte og har iverksatt flere hastetiltak, som å doble antall farmasøyter og utvide lageret.

Slik situasjonen er nå, er dette en utvikling vår bransje må forberede seg på at vil vare en stund. Den generelle frykten for spredning gjør at flere og flere velger å bestille legemidler på nett fremfor i fysisk apotek, sier daglig leder i Farmasiet, Hans Kristian Furuseth, i en pressemelding. 

Del artikkel: