Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Appen skal endre nordmenns vaner - flere tusen brukere står i kø

Claes Halvorsen, partneransvarlig i Fauna, og Øystein W. Høie, daglig leder og grunnlegger av Fauna.
Foto: Xtina Foto
Linn Adine Andersen
linnadine@netthandel.no

"Vi lover å inspirere deg"

ANNONSE

Å endre nordmenns vaner. Drive mer penger og kunder inn i den grønne økonomien. Og ikke minst - få fart på det grønne skiftet. Det er målene Øystein W. Høie, daglig leder og grunnlegger av Fauna, har knyttet til sin nye app. 

I et års tid har arbeidet med den grønne fordels-appen pågått. Nå er det rundt 600 brukere som har fått tilgang til den lukkede betaversjonen, og responsen er i følge Høie svært godt. 

Mange handler allerede litt grønt, men de har savnet en oversikt over alle de bærekraftige butikkene og produktene som finnes der ute. Ikke minst synes mange det er fint å få en klapp på skulderen når de har gjort noe bra, forteller Høie til Ehandel. 

Innen utgangen av 2021 skal Fauna være offisielt lansert, og det står allerede flere tusen brukere i venteliste som ønsker tilgang til appen. Her finner man en liste over noen av Norges grønne produkter og merkevarer, samt en oversikt over Faunas partnerbedrifter. 

Teamet har jobbet hardt i hele sommer med å lære mer om målgruppen - unge, miljøinteresserte mennesker - og hvordan vi engasjerer dem til å handle grønnere. Vi har også signert en rekke nye partnerbedrifter der brukerne våre kan tjene bonuspoeng når de handler, forteller Høie. 

Når et medlem handler hos en av partnerbedriftene, samler brukeren bonuspoeng som senere kan brukes til for eksempel innkjøp av grønne produkter, matvarer eller opplevelser.

For hver gang et medlem gjør et kjøp som registreres i appen, donerer Fauna 10 prosent av inntektene sine til veldedige organisasjoner som bidrar til å løse klimakrisen. På sikt skal brukerne kunne bestemme selv hvilke klimasaker de ønsker å støtte.

Vi lover å inspirere deg med mange gode tips til positive valg. Og vi kommer aldri til å miste håpet, for vi vet at dette skal vi klare, skriver Fauna på sin nettside.

Høie har lang erfaring som gründer. Han var en av grunnleggerne av Hardware.no og Amobil.no som senere ble slått sammen til Tek.no. Han har også jobbet som direktør for teknologi og forretningsutvikling i Teknisk Ukeblad Media. Før han tok fatt på drømmen om den grønne fordelsappen for kloden vår - var han sjef for den svenske spareappen Dreams.

Med i teamet for Fauna finner vi Claes Halvorsen, Michael A. Plikk, Martin Ruzicka, Synne Asheim Haga, Massoud Valipoor, Dan Pedersen og Matus Hatala.

Del artikkel: