Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

18-åring sikter mot 50 millioner i salg av badetøy på nett

18-åring sikter mot 50 millioner i salg av badetøy på nett
Daniel Sjögren, gründer og daglig leder i BrightSwimwear.com.
therese.karlsrud.haugen

Omsatte for 5 millioner i fjor.

ANNONSE

Selskapet BrightSwimwear.com har USA som sitt største marked, og ble startet i 2017 av den svenske gründeren Daniel Sjögren, som på tidspunktet bare var 16 år gammel. 

Nettbutikken selger badetøy til kvinner, hvor etterspørselen skal ha gått over alle forventinger. Litt over ett år etter lansering lanserte Sjögren et eget merke, og omsetningen for 2018 landet på over 5 millioner svenske kroner. I år tar han sikte på det dobbelte. 

- Jeg var aldri redd for å mislykkes. Jeg startet selskapet fordi jeg syntes netthandel virket kult, det var ikke noe jeg kjente prestasjonsangst for. Til å begynne med syntes de rundt meg at det var en morsom greie, at en 16-årig gutt skulle selge badetøy til kvinner. Ingen trodde jeg skulle lykkes, og at jeg innen ett år skulle omsette for over 5 millioner kroner trodde jeg nok ikke selv var mulig heller, sier Daniel Sjögren, gründer og daglig leder i BrightSwimwear til vår søsternettside Ehandel.se.

Hadde sin første forretningsidé som 14-åring

Den unge gründeren, som i dag er 18 år gammel, fikk sin første forretningsidé allerede som 14 åring, og det var da hans reise med netthandelen begynte. 

- Min aller første forretningsidé var å selge kjøkkenredskap. Da begynte jeg å kontakte fabrikker i Kina. Til slutt kom jeg og en produsent overens, og jeg bestilte hjem to kartonger med diverse kjøkkenredskap. Jeg solgte små mengder til familie og slekt, men på grunn av en nesten ikke-eksisterende forretningsplan står fortsatt dette kjøkkenredskapet oppbevart hjemme, sier Sjögren. 

Planen om salg av kjøkkenredskaper på nett ble altså en kort affære, men Sjögren kom raskt inn på en ny idé om å selge smykker. Dette skal ei heller ha blitt noen suksess. Det var først to år senere at han fikk sin tredje idé, som ble til BrightSwimwear.

Skole og nettbutikk

Til tross for at han har gått på skole hele tiden, har han rukket å dra på møter, finne nettverk og til og med reise til fabrikken i Kina underveis. Dette skal i følge Sjögren blant annet være takket være hans veldig forståelsesfulle lærere, som gjorde det mulig å tilpasse timeplanen etter selskapet hans. 

Bright begynte med dropshipping, noe som gjorde at Sjögren kunne selge raskt og mye. Når dette gikk bra ble hans neste mål å satse på egne produkter, for å skape en langsiktig merkevare. 

- Takket være dropshipping trengte jeg aldri å tenke på lagersaldoen. Hvilket førte til at vi under 2018 kunne doble omsetningen hver måned fra april til juni. Vi trengte bare fokusere på salget og ikke "den andre delen", som vi nå må tenke på. I etterkant så jeg at dropshipping-perioden var en viktig del i Brights raske vekst, for å kunne bygge opp kapital som jeg senere investerte i tredjepartlogistikk, produkter og markedsføring. 

Maria som dekknavn

For og lykkes har Sjögren lagt strategier for alt. For når man går inn i nettbutikken er det ikke navnet til gründeren selv man får se. I stedet beskrives en person ved navn Maria Johansson, som personen bak merket. 

- Maria Johansson er moren min. Jeg valgte, med hennes tillatelse, å angi henne som gründer. Ettersom jeg selger badetøy for jenter syntes jeg det hørtes mye bedre ut med et et jentenavn, enn et guttenavn. 

Maria er altså et dekknavn, men den unge mannen understreker at det er han alene, som har bygd opp virksomheten.

- Jeg startet Bright alene og eier fortsatt hele selskapet. Jeg har heller aldri tatt inn ekstern kapital. Men vi er i dag to stykker som jobber på Brightswimwear.com. Kompisen min styrer kundeservicen, så jeg kan fokusere på selskapets fremtid. I tillegg har jeg også et eksternt "virtual assistent team" fra Fillippinene. Det er universitetsstudenter som hjelper og assistere meg med blant annet å finne og håndtere influencers. De er en del av "The Bright Team".

Satser på 50 millioner innen 5 år

Sjögren vil så fort han er ferdig på skolen jobbe fulltid med nettbutikken, og innen fem år er planen å nå 50 millioner kroner i omsetning. 

Selv om USA har vært BrightSwimwears støste marked, ble Australia i løpet av vinteren i fjor den største kundegruppen. Nå er også planen å ekspandere til Europa, med sikte på Tyskland og Frankrike i første omgang. 

- Uansett hva fremtiden bringer for Bright, forhåpentligvis noe lyst, så har jeg lykkes med å bygge noe fra bunnen, fått verdifulle kontakter og venner, samt kunnskap som jeg aldri ville fått ellers. 

Del artikkel: