Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

7 av 10 handlet på nett - men mye ble handlet fra utlandet

Ole Martin N. Evensmo

Ingen i Norden handlet oftere på nett enn vi nordmenn i årets andre kvartal, men mye av handelen skjer utenfor Norges grenser.

ANNONSE

Det viser ferske tall fra logistikkselskapet PostNord. I deres undersøkelse svarte 71 prosent av de norske respondentene at de hadde handlet på nett i perioden april til juni. Like bak fulgte svenskene og danskene med 70 prosent. I Finland var det derimot kun 59 prosent som handlet på nett.

Mens finnene i liten grad handler på nett, er de Nordens ivrigste på å handle fra utlandet. Hele 43 prosent av det finske salget målt i kroner gikk ut av landet. I Norge var utenlandshandelen 32 prosent. I Sverige og Danmark var andelen henholdsvis 23 og 26 prosent.

Målt i antall forsendelser svarte 50 prosent av de norske respondentene at varene de bestilte på nett, kom fra utlandet. Tilsvarende tall for Danmark, Sverige og Finland var 28 prosent, 27 prosent og 47 prosent.

- Andelen nordiske netthandelskonsumenter som handler fra utenlandske nettsteder øker litt i løpet av kvartalet. Stadig flere nasjonale netthandelsselskaper satser på å ekspandere sin virksomhet til øvrige nordiske land, samtidig som ikke-nordiske aktører ekspanderer til det nordiske markedet. Det betyr at det blir lettere for konsumentene å få tilgang til et bredere utvalg til lavere priser, noe som styrker netthandelsveksten ytterligere, sier Arne Andersson som er netthandelsekspert i PostNord.

Last ned hele rapporten E-handel i Norden Q2 2014 (pdf-fil)

(Foto: PostNord. Bildet viser Arne Andersson)

Del artikkel: