Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Adlibris tilbake på vinnersporet

Netthandel

I 2013 var et tungt år for det nordiske nettselskapet Adlibris med store underskudd. Nå forteller Beathe Melsnes i Adlibris at selskapet har snudd utviklingen.

ANNONSE

Det svenskeide selskapet Adlibris finnes nå i Sverige, Norge og Finland. Salget totalt i Norden gikk i 2013 for først gang tilbake omsetningsmessig i 2013 (Adlibris i Norge hadde vekst også i 2013) etter konstant vekst siden oppstarten i 1997. Nå melder Adlibris at de igjen er tilbake på vinnersporet.

- Vi avsluttet året på topp og når vi oppsummerer 2014 går vi i pluss, ikke bare i salg, men også i antall kunder og antall solgte bøker. Det kjennes unektelig stimulerende å snu den negative salgsutviklingen fra 2013 og nok en gang vise vekst i en bransje som gikk noe tilbake i løpet av året, sier Henrik Oscarsson, driftsdirektør i Adlibris i en pressemelding.

Positiv utvikling i Norge

I april 2007 åpnet nettbutikken Adlibris i Norge under navnet Capris.no. I 2012 ble navnet endret til Adlibris. Capris har alltid vært en del av Adlibris-konsernet. Bakgrunnen for at man valgte et annet navn i Norge, var at nettbutikken i 2007 ble startet av Adlibris i samarbeid med daværende Cappelen, og man ønsket et navn som speilet eierforholdene; “Cap” fra Cappelen og “ris” fra Adlibris. Gradvis ble imidlertid driften av Capris.no tatt over 100 prosent av Adlibris og et navnebytte var naturlig.

For å høre mer om utviklingen på det norske markedet, tok vi kontakt med Beathe Melsnes som er daglig leder for Adlibris Norge.

- I likhet med Adlibris virksomheter i Finland og Sverige, så har vår virksomhet i Norge vokst i 2014. Omsetningen har økt med 8 %, 93 000 nye kunder har handlet hos oss, og de har handlet for 5,3% mer i gjennomsnitt i hver ordre. Bruttofortjenesten har også økt.

Hun forteller at de har hatt suksess med sin varemerkebyggende satsning. I en markedskartlegging gjennomført i oktober 2014 var den uhjulpne varemerkekjennskapen fordoblet siden forrige undersøkelse våren 2013, mens den hjulpne kjennskapen var 2,5 ganger så stor.

- Dette er vi utrolig fornøyd med og lykkelige over, da vi vet at kunder som først handler hos oss i stor grad er fornøyde og dermed kommer tilbake og handler ved et senere tilfelle, fortsetter Melsnes.

God start på det nye året

Det nye året har også startet bra for Adlibris i Norge.

- I året som akkurat har startet har vi en ytterligere omsetningsøkning, og har hittil i år 15% høyere omsetning enn i fjor. Dette lover godt for et år som blir veldig spennende for Adlibris i Norge. Vi har ambisiøse mål, sier Melsnes.

Totalt omsetter konsernet for cirka 1,2 milliarder kroner. Melsnes vil ikke avsløre nøyaktig omsetning for selskapet på det norske markedet da regnskapene ikke er ferdig, men etter hva Netthandel.no erfarer passerte selskapet allerede i 2013 100 millioner kroner i omsetning og puster markedsleder Haugen Bok i nakken.

Melsnes lover at Adlibris satser hardt på videre vekst og enda bedre kundeopplevelser i 2015.

- Det vil bli lansert en splitter ny responsiv nettside for optimal kjøpeopplevelse i alle digitale kanaler, med bedre søkefunksjonalitet, mer intuitiv navigering og kundetilpasset innhold. Vi kommer til å utvide produktsortimentet i siste halvdel av året, parallelt med att vi stadig jobber aktivt med kundenytte og en målsetning om at kunden skal bli kjent med oss og vårt store sortiment, vår relevante kommunikasjon og personlige tilnærming.

(Foto: Adlibris)

Del artikkel: