Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Adlibrisgruppen vokser videre på mange felter - solgte en bok hvert tredje sekund

Adlibrisgruppen vokser videre på mange felter - solgte en bok hvert tredje sekund
Netthandel

Bonnier-eide Adlibrisgruppen økte omsetningen med 21 prosent i fjor. Bøker er fortsatt gullgruven for selskapet.

ANNONSE

Det er den danske mediekolossen Bonnier som eier Adlibrisgruppen.

Adlibrisgruppen som omfavner nettbutikkene Adlibris (bøker), Discshop (DVD-filmer og dataspill), Bamba (leker), Kökets Favoriter (kjøkkenredskaper) og Odla (planter og blomster til hagen), omsatte i fjor for 1,775 milliarder svenske kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Det betyr en markant omsetningsøkning på 21 prosent.

- 2016 har vært et meget bra år for oss, sier Johan Kleber, daglig leder i Adlibrisgruppen.

Bøker fortsatt viktigst

Selv om det er vekst i flere ulike kategorier, er det fortsatt bøker som er viktigst.

Selskapet er operative i Norge, Sverige og Finland og opplevde salgsvekst på til sammen 17 prosent i alle landeene i fjor. Ifølge Adlibrisgruppen solgte de en bok hvert tredje sekund i 2016.

Totalt omsatte de bøker for 1,519 milliarder svenske kroner.

I de andre produktkategoeriene som de satser på ble det en vekst på 49 prosent. Likvel er Kleberg klokkerklar på at bøker er det som ligger nærmest hjertet på dem.

- Vi begynner nå å få en bra omsetning innen relativt nye produktkategorier for oss. Og i omstillingsfasen fra å være en dedikert bokhandel på nett - til å bli et netthandelsselskap - lykkes vi fortsatt i å kapre markedsandeler og beholde pasjonen for det som ligger våre hjerter nærmest; bøker. Og det er vi veldig stolte av, sier Kleberg.

Jobber for økt leselyst

Han satser på å få enda flere til å lese - og kjøpe bøker.

- Vi vil hele tiden fortsette å utvikle oss og drive bokbransjen fremover. Ved å finne nye veier for å nå ut til flere, og på flere måter inspirere til bokkjøp, bidrar vi til at flere leser. Det er en sterk drivkraft for oss, mener Kleberg.

En av disse måtene å nå frem til flere åpenbarte seg i fjor sommer. Da åpnet den tradisjonelle nettbokhandelen Adlibris Marknad - en fysisk butikk sentralt plassert i Stockholm.

(Foto: Benitha Källberg/Adlibris/CC BY-ND 3.0)

Del artikkel: