Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Advarer mot falske tilbud og konkurranser

Ole Martin N. Evensmo

Denne uken advarer to norske elektronikkjeder mot at svindlere misbruker deres merkevarer i digitale medier.

ANNONSE

Elkjøp melder om at svindlerne har sendt ut e-post som tilsynelatende kommer fra Elkjøp. Innholdet spenner fra konkurranser og undersøkelser hvor man kan få produkter, til at man er trukket ut som en av få utvalgte som får kjøpe blant annet en iPhone 6 til 5 kroner.

Elkjøp advarer nå folk om å ukritisk klikke seg videre i disse falske e-postene.

- Vi mottar daglig noen titalls henvendelser fra folk som har benyttet seg av disse falske tilbudene, derfor advarer vi. Vi oppfordrer alle til å sjekke nøye både avsenderadressen og innholdet før de klikker seg videre og ikke minst før man legger igjen bankkortinformasjon, sier Atle Bakke, administrerende direktør i Elkjøp Norge i en pressemelding.

De falske epostene ser ut som de kommer fra Elkjøp, fordi kjedens grafisk uttrykk og logo er benyttet. Det er et klart brudd på kjedens varemerke, påpeker Bakke.

- Vi forfølger alle brudd på bruk av Elkjøps varemerke, og jobber også med å stoppe disse forsøkene på svindel. Dessverre er det ikke enkelt, da de som står bak utsendelsene er dyktige på å gjemme seg. Så lenge vi ikke vet hvem som står bak, har vi heller ikke mulighet til å stoppe utsendelsen av de falske tilbudene.

- De fleste kundene forstår hva som er svindel, men det er dessverre noen som blir lurt, påpeker Filip Elverhøy, digitaldirektør i Elkjøp til Netthandel.no. Det er derfor viktig at aktører som oss er konsekvente i formatet vi sender ut.

Elkjøp opplyser om at alle offisielle nyhetsbrev fra Elkjøp sendes fra adressen noreply@elkjop.no, mens kunde-kvitteringer sendes fra informasjon.cc@elkjop.no.

Også Eplehuset melder denne uken om at noen forsøker å utnytte kjedens navn og gode omdømme. Mens Elkjøp nå sliter med falske e-poster, er det falske Facebook-sider som er Eplehusets store problem.

På sine Facebook-sider la de i går ut følgende advarsel:

- Vi får dessverre med jevne mellomrom rapporter om falske sider som blir satt opp på Facebook med Eplehusets logo og navn, hvorpå det blir postet falske konkurranser med bilder av våre butikker eller produkter. Vi ønsker derfor å understreke at all informasjon og alle konkurranser Eplehuset avholder, både lokalt og nasjonalt, utelukkende publiseres på vår hovedside. Vi anbefaler også at du ikke deler bilder eller innlegg fra andre sider som utgir seg for å representere Eplehuset. Disse sidene rapporteres rutinemessig til Facebook og blir fjernet, men det kan ofte ta litt tid.

Del artikkel: