Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

Aggressiv vekststrategi har kostet dyrt

Netthandel

Animail fører an i kampen om pengene til nordiske kjæledyreeiere. I fjor omsattse selskapet for godt over 100 millioner kroner, men veksten har kostet flesk.

ANNONSE

I 2015 omsatte Animail for 117 millioner svenske kroner og gikk 38 millioner kroner i minus. I 2014 omsatte selskapet for 72 millioner med et negativt resultat på 23 millioner kroner. Ikke akkurat hyggelig lesning for eierne som består av bl.a. Egmont og Verdane Capital.

Til Dagens Industri lover Animails daglige leder Karl Prytz at strategien nå justeres. Vekstfokuset skal erstattes med lønnsomhet. Men det tar tid, advarer nettbutikksjefen.

- Nå skal vi fortsette å  vokse og samtidig styre mot et lønnsomhetsfokus. Vi hadde vår første lønnsomme måned for en stund tilbake, men hver måned kommer ikke til å være det. Resultatet for 2016 kommer nok også til å være negativt.

Foruten en offensiv markedsstrategi med store investeringer i markedsføring, påvirkes resultatet også av at Animail kjøpte opp konkurrenten ZooZoo i august 2015, som også hadde en offensiv vekststrategi i fjor. Til den svenske næringslivsavisen påpeker Karl Prytz også at oppkjøpet av ZooZoo har medført en del driftsutfordringer, blant annet knyttet til logistikken. Dette skal nå være ordnet.

Animail ble etablert i 2007 i Sverige og startet opp i Norge i 2012. Salg av dyremat på nett er fortsatt å anse som et umodent marked i Norden. Den mest kjente norske aktøren er Petworld som vi har omtalt ved flere anledninger, blant annet i et stort intervju med gründer Denice Hagen: Far og datter sikter høyt i dyrebransjen. Også på hjemmebane har Animail flere konkurrenter, inkludert Vetzoo som sikter mot en omsetning i år på 80 til 100 millioner kroner. En satsing i Norge kan også bli aktuelt for Animail-konkurrenten, fremkommer det av et intervju med Vetzoo-gründer Lars Martin Norviit.

Del artikkel: