Søk
Close this search box.
Søk
Close this search box.
ANNONSE

AI-gründere ønsker å forhindre feilansettelser og gi tusenvis av butikkjobbsøkere raskere svar

AI-gründere ønsker å forhindre feilansettelser og gi tusenvis av butikkjobbsøkere raskere svar
Vilect-gründerne. Foran fra venstre: Martin Solli, Nicolai Kirkeng Vennerød og Kristoffer Almeland. Bak fra venstre: Magnus Kvalevåg og Christoffer Lindblom.
Foto: Vilect
Bjørn Skomakerstuen

Denne gründer-femtetten ønsker å gjøre butikk på butikker ved hjelp av kunstig intelligens.

ANNONSE

Hvor mange av oss er det ikke som har søkt på en butikkjobb og tvinnet tommeltotter i påvente av et svar? Som kanskje aldri kom ...

Hvor mange norske butikksjefer er det ikke som har brukt mer tid på å lese og vurdere jobbsøknader i stedet for å drive butikk? Og kanskje også gått på en dyrekjøpt erfaring i form av en feilansettelse.

Digitalt hjelpemiddel

Vel, det er det Vilect ønsker å gjøre noe med gjennom den digitale mobilløsningen de har utviklet, og bestemt seg for først og fremst å rette mot norsk detaljhandel.

Løsningen skal hjelpe norske butikksjefer å raskt finne frem til de beste søkerne.

Ved hjelp av kunstig intelligens (AI) automatiserer de selektering og oppfølging av søker og butikksjef.

Finansavisen skriver at dette skal ifølge gründerne gi en bedre prosess for jobbsøkerne ved at de får et raskt svar, samtidig som butikksjefene trolig ansetter riktig person og kutter masse administrativt arbeid.

Finn den riktige raskt

- Du må finne de gode søkerne raskt. Ofte mottar en butikk et par hundre søknader om gangen. Når bunken blir så stor kan prosessen ta for lang tid og de beste kandidatene har allerede funnet seg en annen jobb, sier Nicolai Kirkeng Vennerød, en av gründer-femtetten, til avisen.

Vilect-gjengen har også fått klarlagt gjennom undersøkelser at gjennomstrømningen i detaljhandelen er høy. Så mye som 30-40 prosent bytter årlig jobb. 

Butikksjefene, som har jobben med å finne de riktige kandidatene til landets største private næring, gjør gjerne dette uten fagkunnskap eller drahjelp fra en HR-avdeling.

- Det krever mye ressurser å gjøre denne jobben, sier Vennerød.

Har Varner med på laget

Nylig landet de en avtale med Varner - landets største og mest kjente klesaktør som står bak kjeder som Dressmann, Bik Bok, Carlings og Cubus.

De planlegger også å hente inn 10 millioner kroner for videre vekst og utvikling av konseptet.

Kristoffer Almeland, en av de andre Vilect-gründerne, sier at de er heldige som tidlig fikk inn en så stor partner som Varner.

- Det hjelper oss å forstå hva kundene faktisk har behov for, og hva vi kan kutte, forteller han.

Han legger heller ikke skjul på at det har vært nyttig å hele tiden få råd på veien videre av de Varner-ansatte, som tross alt vet hva det vil si å drive butikk.

I 2016 solgte Varner klær for drøyt 11,6 milliarder kroner.

Del artikkel: